Gemeente Rotterdam verwijdert baggerdepot voor aanleg A16 Rotterdam

Nieuwsbericht

Gemeente Rotterdam verwijdert baggerdepot voor aanleg A16 Rotterdam

Gepubliceerd op: 10 april 2017- Laatste update: 10 april 2017 13:51 uur

De gemeente Rotterdam heeft de afgelopen maanden het gemeentelijke baggerdepot bij de President Rooseveltweg verwijderd. Het baggerdepot in het Terbregseveld moet wijken voor de aanleg van de A16 Rotterdam.

Het baggerdepot was een aantal jaren de plek om bagger en slib uit sloten en andere wateren van de gemeente te storten. Voor de aanleg van de A16 moet het depot wijken. Volgend jaar zal ook het achter het baggerdepot liggende gronddepot in het Terbregseveld worden verwijderd.

Voorbereidende werkzaamheden

In aanloop naar de realisatie van de A16 vinden er de komende maanden veel voorbereidende werkzaamheden plaats. Denk aan het saneren van verontreinigde grond, kappen van bomen en verleggen van kabels en leidingen. Ook worden enkele woningen en opstallen gesloopt. De meeste van de voorbereidende werkzaamheden voert een door Rijkswaterstaat gecontracteerde partij uit.

Meer weten?

Lees meer informatie op de website van A16 Rotterdam of op de projectpagina A16 Rotterdam: nieuwe rijksweg tussen A13 en A16.