Fiets een rondje bouwproject bij de Prinses Beatrixsluis op leenfietsen van Sas van Vreeswijk

Nieuwsbericht

Fiets een rondje bouwproject bij de Prinses Beatrixsluis op leenfietsen van Sas van Vreeswijk

Gepubliceerd op: 14 april 2017- Laatste update: 14 april 2017 10:25 uur

Het wordt steeds beter zichtbaar: de contouren van de 3e kolk van de Prinses Beatrixsluis en de verbreding van het Lekkanaal. Het landschap rond de sluis verandert doorlopend en dat is vanaf de fiets het beste te zien.

Daarom stelt aannemersconsortium Sas van Vreeswijk vanaf 15 april leenfietsen beschikbaar. Een routekaart met uitleg hoort erbij en is ook voor andere geïnteresseerde fietsers beschikbaar.

Leenfietsen en route

Sas van Vreeswijk heeft vanaf 15 april 10 leenfietsen klaar staan bij restaurant Haj├ę de Linielanding aan Waterliniedok 1 in Nieuwegein. Iedereen die dat wil, kan, indien beschikbaar, gedurende 2 uur een fiets mee krijgen. Reserveren is niet mogelijk. Borg betalen hoeft niet, legitimatie is (per groepje) wel verplicht. Bij de fiets krijg je ook een kaart mee met een route van ongeveer 9 km langs markante punten rondom het hele bouwterrein. De routekaart geeft uitleg over wat vanaf deze punten te zien is. Heb je een eigen fiets? Download dan de routekaart.

Het wordt overal anders

Sinds september 2016 werkt Sas van Vreeswijk in opdracht van Rijkswaterstaat aan de aanleg van de 3e kolk en de verbreding van het Lekkanaal. Het bouwterrein is groot en de veranderingen gaan snel. Juist vanaf de fiets is dat goed te volgen en op 4 locaties kunt u stoppen om het werk te beleven. Zo ontstaat oostelijk van de Beatrixsluis langzaam maar zeker de 3e sluiskolk en richting rivier de Lek is de nieuwe dijk al duidelijk zichtbaar. Ook ten noorden van de sluis verandert het landschap enorm. Hier liggen onder andere 2 kazematten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie die nog moeten opschuiven om ruimte te maken, want ook hier wordt het kanaal een stuk breder.

Verbreding met 3e kolk verbetert doorstroom binnenvaart

De Prinses Beatrixsluis is de grootste monumentale binnenvaartsluis van Nederland en ligt in het Lekkanaal. Dit kanaal is de belangrijkste rechtstreekse verbinding tussen de havens van Rotterdam en Amsterdam. Omdat steeds meer schepen het Lekkanaal gebruiken, dreigt de Prinses Beatrixsluis een knelpunt te worden. Daarom zorgt Sas van Vreeswijk in opdracht van Rijkswaterstaat voor de aanleg van de 3e kolk Beatrixsluis en de verbreding van het Lekkanaal.

Onderliggende pagina's