Inloopavond verbreding A2 Het Vonderen - Kerensheide op 14 februari 2017

Nieuwsbericht

Inloopavond verbreding A2 Het Vonderen - Kerensheide op 14 februari 2017

Gepubliceerd op: 23 maart 2017- Laatste update: 23 maart 2017 10:17 uur

Onlangs vond de inloopavond voor het project verbreding van de A2 tussen de knooppunten Het Vonderen en Kerensheide plaats. Er waren veel belangstellenden en de sfeer was goed.

Een bewoner uit Holtum vertelt: ‘De opkomst is ontzettend goed, dit laat zien dat er veel betrokkenheid is. We kunnen onze vragen stellen en het is fijn om te zien dat door te communiceren elkaars belangen duidelijk worden. Nu is er werk aan de winkel voor Rijkswaterstaat.’ 

Tijdens de inloopavond was ook het volledige buurtenplatform aanwezig. Zij beantwoordden veel vragen van bezoekers en gingen het gesprek aan met Rijkswaterstaat. Een lid van het buurtenplatform in Born geeft aan: ‘Wij zijn al lange tijd nauw betrokken bij het project A2: wegverbreding Het Vonderen-Kerensheide. Voornamelijk over het terugbouwen van de viaducten, zoals het viaduct bij Rooth. De onderwerpen die deze avond aan bod komen, zijn nu heel actueel en het houdt de omwonenden bezig. Ik ben blij om zoveel mensen hier te zien. Er worden veel vragen gesteld en er zijn goede gesprekken tussen Rijkswaterstaat en de omwonenden, dat is mooi om te zien. De inloopavond is goed opgezet en er zijn heldere duidelijke middelen gebruikt.’

Thema's

Verschillende thema’s stonden centraal bij de inloopavond. Bezoekers kregen informatie over de onderwerpen: landschap, lucht en geluid en het conceptontwerp. Over een lengte van 22 m was het volledige wegontwerp te zien. Om op specifieke plekken in te kunnen zoomen, was het ontwerp ook ingeladen in grote touchscreens. Op deze manier konden bezoekers heel gericht hun vragen stellen. 

Paul Flapper, adviseur lucht & geluid van Rijkswaterstaat was aanwezig om vragen van bezoekers te beantwoorden. ‘Omdat wij nog geen concrete resultaten hebben voor dit project gingen de vragen voornamelijk over het mogelijke ontwerp. Omwonenden zijn erg benieuwd naar het ontwerp en stelden vragen zoals: ‘Blijft de geluidswal even lang of wordt die korter?’ ‘Wat wordt er meegenomen in de meting voor geluidweerkaatsing?’ Voor de adviseur lucht & geluid was dit een succesvolle inloopavond: ‘Voor mij lag het succes van deze avond in de goede organisatie en vooral ook in de actieve aanwezigheid van het Buurtenplatform.’

Onderliggende pagina's