22 maart 2017: KIJKmiddag in Heesseltsche Uiterwaarden

Nieuwsbericht

22 maart 2017: KIJKmiddag in Heesseltsche Uiterwaarden

Gepubliceerd op: 10 maart 2017- Laatste update: 10 maart 2017 15:36 uur

Rijkswaterstaat richt de Heesseltsche Uiterwaarden opnieuw in om de waterveiligheid te verbeteren en nieuwe natuur te ontwikkelen. Aannemer Martens en Van Oord is al enkele maanden aan het werk in het gebied. Om de veiligheid van inwoners en recreanten te waarborgen zijn bepaalde zones tijdens de werkzaamheden niet toegankelijk. Rijkswaterstaat en aannemer Martens en Van Oord willen belangstellenden toch een kijkje achter de schermen geven en organiseren daarom op woensdag 22 maart 2017 een KIJKmiddag.

Martens en Van Oord is gestart met het grondwerk voor de aanleg van de grote nevengeul. In het gebied is al een aantal ontwikkelingen te zien; inmiddels zijn de contouren van de grote nevengeul goed te onderscheiden. Vanwege dit grondwerk rijden er meerdere vrachtwagens, 2 bulldozers, 3 graafmachines en een shovel rond in de uiterwaarden.

KIJKmiddag

Belangstellenden kunnen op 22 maart tussen 14.00 en 17.00 uur terecht in Theetuin River Lounge in Heesselt. In groepjes gaan zij het gebied in, om te kijken bij de aanleg van de grote nevengeul en bij het machinepark dat de aannemer inzet. Aangezien Rijkswaterstaat en de aannemer grote waarde hechten aan de veiligheid rondom het werkgebied, kan het werkterrein alleen worden bezocht onder begeleiding. Een gids vertelt tijdens de wandeling alles over de herinrichting van de Heesseltsche Uiterwaarden. Iedereen is van harte welkom. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Praktische informatie

Datum: woensdag 22 maart 2017
Locatie: Theetuin River Lounge, Steenfabriek 3, Heesselt
Tijdstip: tussen 14.00 en 17.00 uur
Voor wie: iedereen is van harte welkom
Kosten: gratis
Aanmelden: niet nodig

Meer informatie

Op de hoogte blijven van nieuws uit de Heesseltsche Uiterwaarden? Rijkswaterstaat publiceert 4 keer per jaar een nieuwsbrief. Aanmelden op deze nieuwsbrief kan via de website Rijkswaterstaat Nieuwsbrieven. Meer informatie vindt u ook op projectpagina Heesseltsche Uiterwaarden of volg ons via twitter via @Huwaarden.

Herinrichting Heesseltsche Uiterwaarden

Rijkswaterstaat legt in de Heesseltsche Uiterwaarden een nevengeul en 2 kleinere geulen aan en verlaagt delen van de uiterwaarden. Het gebied kan hierdoor water uit de Waal bij een hoge waterstand beter opvangen en sneller afvoeren. Daarnaast biedt de herinrichting kansen voor de ontwikkeling van meer en nieuwe natuur. Er wordt 206 ha nieuwe natuur gerealiseerd. Ook neemt Rijkswaterstaat maatregelen om de waterkwaliteit te verbeteren. Door schoon en gezond water voelen planten en dieren, die in en om de rivier leven zich beter thuis.

Onderliggende pagina's