Zondag 19 februari korte afsluiting Borgbrug over Eemskanaal

Nieuwsbericht

Zondag 19 februari korte afsluiting Borgbrug over Eemskanaal

Gepubliceerd op: 10 februari 2017- Laatste update: 10 februari 2017 12:13 uur

Rijkswaterstaat verricht zondag 19 februari tussen 08.00 en 09.00 uur metingen uit aan de Borgbrug over het Eemskanaal in Groningen. Het wegverkeer zal hierdoor tweemaal 10 minuten voor een open brug komen te staan.

Er worden verkeersregelaars ingezet om de weggebruikers te infomeren. Het scheepvaartverkeer ondervindt geen hinder van deze meting. Met deze meting monitort Rijkswaterstaat de exacte doorvaartafmetingen van de brug zodat bijvoorbeeld de weergave van de beschikbare hoogte op de borden de juiste is.

Rijkswaterstaat onderhoudt bruggen en sluizen, zodat ze voldoen aan de huidige en toekomstige technische eisen. Zo zorgen we voor veilig en vlot weg- en scheepvaartverkeer. Dankzij dit onderhoud gaan de waterwerken langer mee en besparen we kosten.

Onderliggende pagina's