Verplaatsen ophaalbrug in de N331 bij de Meppelerdiepsluis op 18 en 19 februari 2017

Nieuwsbericht

Verplaatsen ophaalbrug in de N331 bij de Meppelerdiepsluis op 18 en 19 februari 2017

Gepubliceerd op: 10 februari 2017- Laatste update: 10 februari 2017 11:15 uur

Rijkswaterstaat verplaatst de ophaalbrug in de N331 bij de Meppelerdiepsluis naar zijn definitieve locatie. Hiervoor is het nodig dat de weg tussen Rotonde Industrieterrein Kranerweerd en afslag De Nieuwesluis wordt afgesloten vanaf zaterdag 18 februari 00.00 uur tot en met zondag 19 februari 23.59 uur. Weggebruikers moeten rekening houden met een vertraging van 15 á 40 minuten.

Tijdens de afsluiting wordt de brug gedemonteerd en op de definitieve locatie weer opgebouwd. Daarna wordt de brug weer aangesloten op de systemen en vinden diverse tests plaats. Daarom maken weggebruikers van maandag 20 februari tot en met vrijdag 24 februari tijdelijk gebruik van een vaste noodbrug. Vanaf 25 februari is alles weer volledig in gebruik.

Omleiding

  • Auto-, motor- en vrachtverkeer wordt omgeleid via de A32 Meppel-Noord en de A28 Nieuwleusen (en vice versa).
  • Landbouwverkeer wordt omgeleid via de N334 – N375 – Handelsweg – Staphorster Grote Stouwe – Hamingerweg – Rechterensweg – Conradsweg (en vice versa).
  • Busvervoer en fietsers worden omgeleid via de pont bij Genemuiden. De vaartijden van de pont worden hiervoor uitgebreid (zaterdag 07.00 uur – 24.00 uur en zondag 08:30 uur – 24.00 uur).
  • Voetgangers kunnen gebruik maken van het pontje van Sluuspoort. Deze vaart overdag tussen Sluuspoort, Handelskade 22 Zwartsluis en Scheepswerf Geertman, Het Bosch 12 Zwartsluis. De vaartijden zijn zaterdag en zondag 09.00 uur – 18.00 uur.

Kijk voor meer informatie over de omleidingen op de kaart (PDF, 416,01 kB). Alle omrijroutes worden met borden aangegeven. Bij ongunstige (weers)omstandigheden kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld.

Verplaatsen brug online volgen

Het verplaatsen van de brug is vanaf zaterdag 18 februari online te volgen via de website van Webwatch.

Vlotter en veiliger

De werkzaamheden zijn nodig om de huidige keersluis om te bouwen tot schutsluis. Met de nieuwe schutsluis worden scheepvaartstremmingen vanwege te hoge of te lage waterstanden voorkomen. De sluis wordt breder en dieper dan de huidige, waardoor schepen vlotter en veiliger kunnen passeren. Door de verbreding is een nieuwe brug nodig. Het project is eind 2017 gereed.

Meer informatie

Meer informatie over het project Meppelerdiepsluis en de voorgenomen werkzaamheden is te verkrijgen via het gratis informatienummer van Rijkswaterstaat 0800 - 8002.

Onderliggende pagina's