Onderhoud Koning Willem-Alexandertunnel A2 Maastricht: 15 en 16 februari 2017

Nieuwsbericht

Onderhoud Koning Willem-Alexandertunnel A2 Maastricht: 15 en 16 februari 2017

Gepubliceerd op: 15 februari 2017- Laatste update: 15 februari 2017 08:42 uur

De Koning Willem-Alexandertunnel in de A2 bij Maastricht is op 15 en 16 februari tussen 22.00 en 06.00 uur gedeeltelijk afgesloten wegens onderhoud. Voor goed functionerende en veilige tunnels voert Rijkswaterstaat reguliere onderhoudswerkzaamheden uit aan alle tunnels.

Op deze manier blijven de tunnels schoon, werken alle voorzieningen en kunnen we regelmatig controleren hoe alle technische systemen functioneren. Indien nodig voeren we updates van de systemen door. Binnenkort vindt het 2e onderhoudsmoment voor de Koning Willem-Alexandertunnel plaats.

2 nachtelijke afsluitingen

Rijkswaterstaat voert het onderhoud uit in de nachtelijke uren om zo min mogelijk hinder voor het verkeer te veroorzaken. Het komende onderhoud is gepland op de volgende momenten:

  • Van woensdag 15 februari 22.00 uur tot donderdag 16 februari 06.00 uur: afsluiting van de onderste tunnelbuizen (A2)
  • Van donderdag 16 februari 22.00 uur tot vrijdag 17 februari 06.00 uur: afsluiting van de bovenste tunnelbuizen (N2)

Voordeel dubbellaags

De boven elkaar geplaatste tunnelbuizen bij deze unieke dubbellaags tunnel in Nederland bieden voordeel tijdens de reguliere onderhoudswerkzaamheden die Rijkswaterstaat meerdere keren per jaar uitvoert. Er wordt bewust de keuze gemaakt om de tunnel niet volledig af te sluiten. Op het moment dat gewerkt wordt in de onderste tunnelbuizen, zal het verkeer via de bovenste tunnelbuizen worden geleid. Wordt er gewerkt aan de bovenste tunnelbuizen, dan kan het verkeer in de onderste buizen rijden. Voor verkeer met bestemming (binnen)stad Maastricht gelden gedurende het onderhoudswerk wel enkele omleidingen. De omleidingsroutes worden aangegeven op de informatieborden langs de weg. De verkeershinder is naar verwachting beperkt.

Gepland onderhoud aan de Koning Willem-Alexandertunnel

Deze 2 nachtelijke afsluitingen in februari maken onderdeel uit van een reeks geplande werkzaamheden voor 2017. Bij het plannen van onze onderhoudswerkzaamheden is rekening gehouden met onder andere vakantieperiodes, feestdagen en (reeds bekende) evenementen in de omgeving die veel bezoekers trekken die naar verwachting gebruik zullen maken van de A2/N2. De planning is tot stand gekomen met medewerking van de gemeente Maastricht, Maastricht Bereikbaar en onze partners in de regio.

Avenue2 Instandhouding

Om de tunnel te onderhouden heeft Rijkswaterstaat een contract afgesloten met Strukton. Onder de naam Avenue2 Instandhouding voeren zij de komende 7 jaar het onderhoud van alle installaties en systemen in de tunnel uit. Denk daarbij aan camera’s, (nood)verlichting, vluchtdeuren, brandblusinstallaties, besturingssoftware en ventilatoren. Andere reguliere marktpartijen met wie Rijkswaterstaat al bestaande contracten heeft, werken aan het onderhoud van bijvoorbeeld de verkeerssignalering buiten de tunnel. Ook voeren zij asfalteringswerkzaamheden, groenonderhoud en werkzaamheden aan geleiderail en ander wegmeubilair uit.

Onderliggende pagina's