00 8-12 maart: Rijkswaterstaat aanwezig op de HISWA

Nieuwsbericht

8-12 maart: Rijkswaterstaat aanwezig op de HISWA

Gepubliceerd op: 22 februari 2017- Laatste update: 22 februari 2017 11:43 uur

De HISWA, van 8 tot en met 12 maart in de RAI Amsterdam, is de start van het nieuwe watersportseizoen. Hét moment voor de watersporter om zich te oriënteren op de aanschaf van een boot of nieuwe accessoires en onderdelen. En voor Rijkswaterstaat de kans om in gesprek te gaan met de recreatievaarders om veilig varen op het water bij hen onder de aandacht te brengen.

Met mooi weer wordt het weer druk op het water. Varen met een klein schip tussen de grote beroepsvaart kan voor spannende en soms onveilige situaties zorgen. Onze nautische medewerkers, van sluisoperators en gezagvoerders tot mobiel verkeersleiders, gaan graag met u in gesprek over hoe u als recreatieschipper veilig en met plezier gebruik kunt maken van de grotere rivieren, wateren en kanalen.

Zichtbaarheid

We staan als Rijkswaterstaat op de HISWA omdat we zichtbaar willen zijn als organisatie die werkt aan vlot en veilig verkeer, ook op het water. Rijkswaterstaat beschikt over 36 patrouillevaartuigen en 9 extra snelle vaartuigen, de RHIB’s (Rigid Hull Inflatable Boats). U kunt ze tegenkomen op de Nederlandse rijksvaarwegen: de grote rivieren, de Waddenzee, de grote binnenwateren en een aantal kanalen. 

Rijkswaterstaat staat op het Veiligheidseiland van de HISWA met een stand van 62 m2 tussen branchegenoten die het thema veiligheid vertegenwoordigen, zoals ‘Varen doe je samen’, KNRM en de Kustwacht. Naar verwachting komen er rond de 40.000 bezoekers naar de HISWA.

Activiteiten tijdens de HISWA

U bent van harte welkom bij onze stand in hal 7, 07.103C waar u: 

  • Zelf een sluis kunt bedienen met onze sluissimulator 
  • In stijl op de foto kunt in onze RHIB (Rigid Hulled Inflatable Boat), een interventievaartuig van 7,5 m lang en 2,65 m breed
  • Mee kunt doen met onze prijsvraag en kans kunt maken op een vaartocht met 1 van onze vaartuigen

Meer informatie

Meer informatie over het programma en activiteiten is te vinden op de website van de HISWA.

Onderliggende pagina's