5 marktpartijen melden zich voor aanbesteding realisatie A16 Rotterdam

Nieuwsbericht

5 marktpartijen melden zich voor aanbesteding realisatie A16 Rotterdam

Gepubliceerd op: 01 februari 2017- Laatste update: 01 februari 2017 13:37 uur

5 marktpartijen hebben zich aangemeld als kandidaat-opdrachtnemer in de aanbesteding voor de aanleg van de A16 Rotterdam. Alle partijen voldoen aan de selectiecriteria en kunnen zich nu voorbereiden op de zogenoemde 'Eerste fase Dialoog'.

Gegadigden

Eind november 2016 is het project A16 Rotterdam gestart met de aanbesteding van een DBFM-contract. Deze aanbesteding begon met de selectiefase; de fase waarin ge├»nteresseerde marktpartijen zich aanmelden. Het projectteam van de A16 Rotterdam beoordeelt vervolgens of de partijen voldoen aan de selectiecriteria op het gebied van projectmanagement, technisch management en financi├źn. 5 gegadigden hebben op 12 januari 2017 laten weten de A16 Rotterdam graag te willen realiseren:

  • De nieuwe zestien (BAM, Boskalis, VolkerWessel)
  • Connect Rotterdam (Sacyr)
  • Ballast Nedam, Macquarie, Strabag
  • De groene boog (Besix, Dura Vermeer, Van Oord, John Laing, Rebel, TBI)
  • Noord Plus (Heijmans, Fluor, Hochtief)

Al deze partijen zijn positief door de beoordeling gekomen, tot blijdschap van contractmanager Stefan van der Voorn: 'Er is nationaal en internationaal dus veel belangstelling om deze mooie en tegelijkertijd ook complexe klus op te pakken. Daar zijn we als projectteam echt heel gelukkig mee. We kijken er dan ook zeer naar uit met deze partijen in gesprek te gaan.'

Eerste fase Dialoog

Dat gesprek vindt om te beginnen plaats tijdens de Eerste fase Dialoog. In deze fase wordt aan de kandidaat-opdrachtnemers gevraagd passende maatregelen te bedenken voor 2 risico's en 1 kans. Die risico's gaan over ontevreden bestuurlijke stakeholders; hoe voorkom je dat? En het afgeven van een omgevingsvergunning voor de realisatie van de tunnel door de gemeente Lansingerland. De uit te werken kans is gericht op een goede samenwerking tussen opdrachtnemer (1 van de gegadigden) en opdrachtgever (Rijkswaterstaat), in lijn met de nieuwe Marktvisie van Rijkswaterstaat.

Tweede fase Dialoog

De 3 partijen die het beste presteren in de Eerste fase Dialoog worden uitgenodigd voor de Tweede fase Dialoog. Daarna volgen nog de aanbestedingsstappen 'Inschrijving' en 'Afronding' waarbij met 1 consortium het DBFM-contract wordt getekend. Naar verwachting worden medio mei/juni 2018 die handtekeningen gezet, zodat begin 2019 de realisatie van start kan gaan.

Meer informatie

Meer informatie over de aanbesteding is te vinden op TenderNed. Over de A16 leest u alles op de website van A16 Rotterdam of op de projectpagina A16 Rotterdam: nieuwe rijksweg tussen A13 en A16.

Meer over A16 Rotterdam: nieuwe rijksweg tussen A13 en A16

Onderliggende pagina's