3-6 februari verkeershinder knooppunt Holendrecht en A9 richting Diemen

Nieuwsbericht

3-6 februari verkeershinder knooppunt Holendrecht en A9 richting Diemen

Gepubliceerd op: 02 februari 2017- Laatste update: 02 februari 2017 16:07 uur

Rijkswaterstaat werkt aan de uitbreiding van de A2 rond knooppunt Holendrecht en de A9 tussen Holendrecht en Diemen. Van vrijdag 3 februari 22.00 uur tot maandag 6 februari 05.00 uur zijn er verschillende afsluitingen op de parallelbaan van de A2 en op de A9 tussen de knooppunten Holendrecht en Diemen. Weggebruikers moeten rekening houden met een extra reistijd van 15 minuten.

Werkzaamheden

Tijdens de werkzaamheden vervangen we de verkeersportalen, hijsen we liggers in voor de nieuwe viaducten in knooppunt Holendrecht. Na dit weekend wordt het nieuwe viaduct over de Muntbergweg in gebruik genomen.

Afsluitingen

De A9 Gaasperdammerweg is dicht tussen knooppunt Holendrecht en de afrit S112 Gooiseweg. Bekijk voor meer informatie de afbeelding van de afsluitingen. Weggebruikers op de A2 richting Amsterdam kunnen in knooppunt Holendrecht niet over de parallelbaan naar de A9 richting Diemen. Verkeer op de A2 richting Utrecht kan niet naar de A9 richting Almere/Amersfoort.

Verkeer vanaf de A9 richting Utrecht/Haarlem/Schiphol kan wel gewoon via knooppunt Holendrecht naar de A2.

Omleidingen

Doorgaand verkeer op A9 en A2 richting Amsterdam wordt omgeleid via de A10 en A1. Ook lokaal verkeer wordt omgeleid. Bekijk voor meer informatie de afbeelding van de omleidingen. Borden boven en langs de weg geven de omleidingsroutes aan.

Schiphol-Amsterdam-Almere

Rijkswaterstaat verbreedt de komende jaren de A9 tussen de knooppunten Holendrecht en Diemen (Gaasperdammerweg). De werkzaamheden aan de A9 maken deel uit van de weguitbreiding Schiphol-Amsterdam-Almere (SAA). De extra rijstroken zorgen ervoor dat de doorstroming verbetert, en daarmee de bereikbaarheid van de noordelijke Randstad. Ook wordt de leefbaarheid in de omgeving vergroot: we bouwen een circa 3 kilometer lange tunnel, voor schonere lucht en minder geluid in de woonwijken langs de tunnel. Het werk aan de A9 Gaasperdammerweg is klaar in 2020. In 2021 wordt het park op het dak van de tunnel aangelegd.

Kijk voor meer informatie op de website van het bezoekerscentrum of op de projectpagina A9: Holendrecht - Diemen (Gaasperdammerweg).

Onderliggende pagina's