12-13 februari: Afsluiting brug N33 bij Zuidbroek over Winschoterdiep

Nieuwsbericht

12-13 februari: afsluiting brug N33 bij Zuidbroek over Winschoterdiep

Gepubliceerd op: 07 februari 2017- Laatste update: 07 februari 2017 17:27 uur

Rijkswaterstaat voert van zondag 12 februari 07.00 uur tot maandagochtend 13 februari 02.00 uur een aantal functionele testen uit bij de brug bij Zuidbroek in de N33 over het Winschoterdiep.

Tijdens deze testen is er hinder voor het wegverkeer en is de N33 in beide richtingen afgesloten tussen aansluiting Veendam en knooppunt Zuidbroek. Er zijn omleidingsroutes ingesteld. Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers rekening te houden met een 20 minuten langere reistijd. 

Deze functionele testen vinden plaats in het kader van gepland regulier onderhoud om de kwaliteit van de brug te testen.

Recente storingen

Recent zijn er storingen geweest waarvan de mogelijke oorzaken worden onderzocht. De storingen zijn verschillend van aard waardoor er systematisch te werk moet worden gegaan om alle mogelijke oorzaken (besturingskasten van de afsluitbomen, de kabels, de software en signaalgevers) te onderzoeken en te verhelpen. Hiervoor worden komende weken naast de reguliere onderhoudstesten ook andere testen uitgevoerd en maatregelen genomen. In het weekend van 10 maart staat hiervoor een weekendafsluiting gepland waarin weer een aantal verbeteringen wordt doorgevoerd. Rijkswaterstaat neemt maatregelen totdat de oorzaken van de storingen zijn gevonden en opgelost.

Onderliggende pagina's