Uitnodiging inloopavond Verbreding A2 Het Vonderen-Kerensheide Nieuw: Pagina

Nieuwsbericht

Uitnodiging inloopavond Verbreding A2 Het Vonderen-Kerensheide

Gepubliceerd op: 20 januari 2017- Laatste update: 20 januari 2017 10:40 uur

Dwarsverbindingen, wegontwerp, geluid- en luchtkwaliteit en het ontwerptracé. Er komt veel kijken bij de structurele verbreding van de A2 tussen de knooppunten Het Vonderen en Kerensheide. Daarom organiseert Rijkswaterstaat, in samenwerking met de provincie Limburg en het Buurtenplatform op 14 februari een inloopavond voor alle omwonenden.

Tijdens deze avond staan medewerkers van Rijkswaterstaat, provincie Limburg, ingenieursbureau Arcadis, Waterschap Limburg, de gemeenten Stein, Sittard Geleen, Echt Susteren en leden van het Buurtenplatform klaar om uw vragen te beantwoorden. 

U kunt deze avond het conceptontwerp bekijken. Er is nu nog geen mogelijkheid om officieel op het ontwerp te reageren. Het conceptontwerp vormt de basis voor het ontwerptracébesluit dat in het najaar van 2017 voor alle geïnteresseerden ter inzage wordt gelegd. Tijdens deze ter inzage periode kunnen alle betrokken partijen hun formele reactie indienen.

Verbreding A2 Het Vonderen - Kerensheide

Met tienduizenden tegelijk rijden we dagelijks over de A2 in Limburg. We rijden naar ons werk, naar het buitenland of juist het land in. Limburg ligt centraal in Europa en is daarmee belangrijk voor logistiek Nederland. De structurele verbreding van de A2 draagt bij aan de economische groei en daardoor ook aan de groei van Limburg. 

In 2013 is de startbeslissing verzonden naar de Tweede Kamer. Vanaf dat moment is Rijkswaterstaat begonnen met onderzoek naar het snelwegennetwerk tussen de knooppunten Het Vonderen en Kerensheide. De contacten met omwonenden en bedrijven zijn gelegd en de Provincie Limburg is begonnen met grondverwerving. Volgens planning gaan in 2022 de werkzaamheden van start en zou in 2025 de structureel verbrede weg in gebruik genomen kunnen worden.

Datum: 14 februari 2017
Tijd: inloop tussen 18.00 en 21.00 uur
Locatie: Roosterhoeve, Hoekstraat 29, 6116 AW Roosteren

Onderliggende pagina's