Scheepvaart op de Maas hervat

Nieuwsbericht

Scheepvaart op de Maas hervat

Gepubliceerd op: 23 januari 2017- Laatste update: 23 januari 2017 10:14 uur

De scheepvaart op de Maas tussen Sambeek en Grave is maandagmorgen 23 januari hervat. De scheepvaartbranche is geïnformeerd over de nautische details voor hervatting van de scheepvaart.

De maximale diepgang die voorlopig toegestaan wordt op de Maas bij een waterstand van +7,00m NAP zal 2,60 m zijn (of net zoveel meer als dat de waterstand hoger is dan die +7,00m NAP bij meetpunt Grave Boven), met een maximumsnelheid 10 km/h.

Maas-Waalkanaal

Naar verwachting zullen de waterpeilen van de Maas en het Maas-Waalkanaal in de loop van dinsdag 24 januari op een gelijk niveau komen, zodat de keersluis Heumen geopend kan worden en ook het scheepvaartverkeer tussen de Maas en het Maas-Waalkanaal weer wordt opgestart.

Aanleiding schade stuw Grave

Op donderdag 29 december is omstreeks 19.30 uur een binnenvaartschip (geladen met benzeen) in de dichte mist door de stuw in de Maas bij Grave gevaren. Hierbij is de stuw dermate beschadigd geraakt dat er een lekkage is van het stuwpand tussen Grave en Sambeek. Sinds de realisatie van de stuw Grave (1928) is een calamiteit van deze omvang niet eerder voorgekomen. Per jaar passeren zo'n 11.000 binnenvaartschepen het sluis- en stuwcomplex Grave.

Meer informatie

Meer informatie over de situatie rondom stuw Grave vindt u op de pagina aanvaring stuwcomplex Grave. U kunt ook bellen met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis).

Onderliggende pagina's