Maatregelen om woonboten Gennep los te krijgen

Nieuwsbericht

Maatregelen om woonboten Gennep los te krijgen

Gepubliceerd op: 12 januari 2017- Laatste update: 12 januari 2017 17:27 uur

Rijkswaterstaat start zoals eerder aangekondigd op vrijdag 13 januari met de aanleg van een mobiele dijk bij de Paesplas. Dit is een soort ballon van plastic die we vol water laten lopen waardoor deze een afsluiting vormt tussen de Maas en de Rijksvluchthaven/Paesplas.

Na het aanbrengen van deze mobiele dijk start het pompen om het waterpeil in de plas omhoog te brengen. Naar verwachting bereiken we dan op maandag 16 januari een waterpeil van +1,5m waardoor naar verwachting op die dag de meeste boten en schepen los komen/ los kunnen worden gemaakt. Volgens berekeningen is er ongeveer 750.000m3 water nodig in de haven om deze stijging te bereiken. 

Deze werkzaamheden dienen in een veilige omgeving te gebeuren, daarom is het gebied rond de plas afgezet. Om de media de mogelijkheid te bieden om de werkzaamheden volgen, is een persvak met zicht op de werkzaamheden ingericht. Daar kan ieder medium overdag vrij filmen en fotograferen. Dit is bij adres Paesplasweg 2 te Gennep. Borden zullen u naar het persvak leiden. Het is niet toegestaan om verder het werkgebied in te lopen. De gemeente zal hier streng op handhaven.

Interviews op locatie

Graag willen we u de gelegenheid bieden voor interviews. Technisch manager Hans Brinkhof van Rijkswaterstaat en burgemeester de Koning van Gennep zullen dagelijks op 2 momenten de pers te woord staan om een update te geven en uw vragen te beantwoorden. Dit gebeurt ook vanuit het persvak. De tijden zijn: 

  • Vrijdag 13 januari: om 11.00 uur en 15.00 uur 
  • Zaterdag 14 januari: om 11.00 uur en 15.00 uur 
  • Zondag 15 januari: om 11.00 uur en 15.00 uur 
  • Maandag 16 januari: om 11.00 uur en 15.00 uur

Woonboten gecontroleerd los

Met de aanleg van een mobiele dijk zorgen we ervoor dat de woonboten en schepen die in de haven liggen, gecontroleerd en rustig los kunnen komen van de bodem. Hiermee willen we voorkomen dat de woonboten door een te plotselinge stijging van het water problemen krijgen of in het ergste geval niet loskomen en zelfs water binnen krijgen. We houden alles nauwlettend in de gaten en kunnen de pompen tussentijds stopzetten indien nodig.

Onderliggende pagina's