Stuwcomplex Grave beschadigd door aanvaring

Nieuwsbericht

Stuw Grave beschadigd door aanvaring

Gepubliceerd op: 30 december 2016- Laatste update: 30 december 2016 01:54 uur

De stuw in de Maas bij Grave is donderdagavond 29 december door een aanvaring beschadigd. De scheepvaart tussen Grave en Sambeek en op het Maas-Waalkanaal is hierdoor gestremd. Nadere inspectie moet de precieze schade aan de stuw duidelijk maken.

Het eerste onderzoek heeft uitgewezen dat er 6 schuiven van de stuw beschadigd zijn. Hierdoor loopt er water weg uit het stuwpand (deel van de rivier tussen twee stuwen en/of sluizen). Rijkswaterstaat bekijkt welke maatregelen getroffen kunnen worden om het leeglopen van het stuwpand tussen Grave en Sambeek tegen te gaan. Het is nog onduidelijk wat de oorzaak is van de aanvaring.

Meer informatie

Op de pagina Aanvaring Stuwcomplex Grave vindt u antwoord op veelgestelde vragen over de situatie.

Onderliggende pagina's