Nieuwe A9 bij Badhoevedorp in gebruik voor verkeer van Haarlem naar Amstelveen

Nieuwsbericht

Nieuwe A9 bij Badhoevedorp in gebruik voor verkeer van Haarlem naar Amstelveen

Gepubliceerd op: 19 december 2016- Laatste update: 19 december 2016 11:45 uur

Rijkswaterstaat en aannemerscombinatie BadhoeverBogen (CBB) werken aan de omlegging en verbreding van de A9 tussen knooppunt Raasdorp en knooppunt Badhoevedorp. Op zaterdag 17 december is de nieuwe A9 richting Amstelveen geopend.

Verkeer moet op sommige momenten nog over de parallelbaan, maar kan vanaf maandagochtend 05.00 uur de weg volledig gebruiken. Dan is de oude A9, die door Badhoevedorp loopt, definitief gesloten voor verkeer in de richting Amstelveen.

Sinds donderdagnacht 15 december werkt Rijkswaterstaat aan het openstellen van de nieuwe A9 richting Amstelveen. Zaterdagochtend ging de nieuwe A9 in die richting al open, maar omdat er in het weekend nog deels op gewerkt wordt, nog niet met volle capaciteit. Sinds vrijdagochtend is de Schipholboog open, die de nieuwe A9 met de A4 richting Schiphol verbindt. De aansluiting van de A4 uit Amsterdam richting de A9 Amstelveen is ook weer open. Deze was 2 weken afgesloten. Op 19 december om 05.00 uur ging de weg met alle 3 rijstroken open.

Oude A9 is vanaf nu al deels dicht

Door deze openstelling kan de oude A9 richting Amstelveen deels buiten gebruik worden genomen. Dat is vanochtend gebeurd. Dat zorgt voor de bewoners van Badhoevedorp al voor iets minder geluid en gezondere lucht. In het 2e kwartaal van 2017 gaat het verkeer ook in de andere richting (richting Haarlem) over de nieuwe A9 en kan de oude A9 helemaal buiten gebruik worden genomen.

Omlegging A9 Badhoevedorp

De A9 tussen knooppunt Raasdorp en knooppunt Badhoevedorp loopt vanaf 2017 niet meer dwars door Badhoevedorp, maar komt ten zuiden om het dorp heen te liggen. Met de omlegging van de A9 zorgen Rijkswaterstaat en de regionale overheden voor een verbetering van de ruimtelijke kwaliteit en leefbaarheid in Badhoevedorp en een betere doorstroming op de A9 waardoor Schiphol en de regio Amsterdam beter bereikbaar worden.

Rijkswaterstaat is opdrachtgever van de omlegging A9 Badhoevedorp. Het ontwerp van de omlegging is ontwikkeld met en medegefinancierd door provincie Noord-Holland, gemeente Haarlemmermeer, gemeente Amsterdam, Stadsregio Amsterdam en Schiphol Group. Aannemer Combinatie BadhoeverBogen (CBB) voert de werkzaamheden uit. Meer informatie is te vinden op de projectpagina A9: omlegging bij Badhoevedorp.

Onderliggende pagina's