Explosievenonderzoek levert 2 granaten op

Nieuwsbericht

Explosievenonderzoek levert 2 granaten op

Gepubliceerd op: 13 december 2016- Laatste update: 13 december 2016 12:10 uur

Voorafgaand aan de daadwerkelijke uitvoering onderzoekt Rijkswaterstaat of er 'bommen en granaten' in het gebied liggen. Dit explosievenonderzoek heeft in de Heesseltsche Uiterwaarden 2 vergeten exemplaren opgeleverd.

Er is een Amerikaanse en een Duitse pantserbrisantgranaat gevonden. Dit zijn granaten die in duizenden stukjes uiteenbarsten en zo grote schade kunnen aanrichten in de omgeving. Deze granaten zijn begin december door experts van defensie ter plekke onschadelijk gemaakt. In het gebied liggen ondergronds ook nog veel loopgraven uit de oorlogstijd. Ook deze loopgraven zijn zorgvuldig onderzocht. Hier hebben we niks verdachts aangetroffen.

Meer informatie

Meer informatie is te vinden op de projectpagina Waal: herinrichten Heesseltsche uiterwaarden.

Onderliggende pagina's