Bomen worden nieuwe energie

Nieuwsbericht

Bomen worden nieuwe energie

Gepubliceerd op: 13 december 2016- Laatste update: 13 december 2016 12:13 uur

Martens en Van Oord hebben inmiddels zo'n 6 hectare bomen gekapt. Er is melding gemaakt van roofvogelnesten in het gebied. De 2 beoogde nesten bleken na onderzoek van 2 onafhankelijke ecologen van de kraai en de specht. Deze nesten zijn niet beschermd buiten het broedseizoen.

Bij de voormalige 'politieput' is wel het nest gevonden van de eerder waargenomen havik. Bijzonder is dat dit nest door een buizerd in beslag is genomen. Martens en Van Oord heeft deze bomen dus niet gekapt. Van de gekapte bomen zijn houtsnippers gemaakt die per schip zijn vervoerd naar een opslagplaats in Lienden. De houtsnippers worden omgezet in groene energie.

Meer informatie

Meer informatie is te vinden op de projectpagina Waal: herinrichten Heesseltsche uiterwaarden.

Onderliggende pagina's