Werkzaamheden

A7: opbouw nieuwe verkeerssituatie brug Purmerend; 4 - 8 april 2024

Gepubliceerd op: 4 april 2024, 13.21 uur - Laatste update: 5 april 2024, 09.22 uur

Op 4 april 2024 om 23.00 uur start bouwcombinatie Savera, in opdracht van Rijkswaterstaat, met het inrichten van de nieuwe verkeerssituatie op de brug in de A7 over het Noordhollandsch Kanaal bij Purmerend.

Vanaf dat moment worden de opritten 4 en 5 richting Hoorn en Zaandam en de afrit 5 vanuit Zaandam 1 voor 1 afgesloten voor verkeer. Maandagochtend 8 april 2024 rijdt al het verkeer over 1 helft van de brug, zodat de andere helft versterkt kan worden met staal. In juni 2024 wordt er van helft gewisseld.

Naar verwachting rijdt vanaf 1 september 2024 al het verkeer de komende jaren weer vlot en veilig over de brug.

Opbouw nieuwe verkeerssituatie A7

Vanaf donderdagavond 4 april 2024 wordt in 4 avonden en nachten de nieuwe verkeerssituatie op de brug ingericht. Op- en afritten rond de brug gaan dicht en elke nacht wordt een deel van de A7 afgesloten voor doorgaand verkeer.

Zo gaat vrijdagavond 5 april de A7 richting Hoorn dicht en zaterdag- en zondagavond de A7 in de richting van Zaandam. Op deze manier wordt er ruimte gemaakt voor het inrichten van de nieuwe verkeerssituatie én het werkterrein. Verkeer wordt met borden langs de snelweg geïnformeerd over de afsluitingen en ter plekke omgeleid.

Vanaf maandagochtend 8 april rijdt al het verkeer op de brug in beide richtingen over 2 x 2 versmalde rijstroken met een beperkte snelheid van 70 km/h. Ook wordt de gewichtsbeperking van 30 ton aangescherpt naar 25 ton. Deze extra beperking waarborgt de constructieve veiligheid van de brug en de kwaliteit van het nieuwe beton.

Hinder op uw route?

Zoek op route of wegnummer

Aanpak werkzaamheden A7

De werkzaamheden aan de brug starten maandagochtend 8 april 2024 met het verwijderen van het asfalt en de vangrail. Daarna worden er in totaal 50.000 gaten geboord om wapeningsstaal toe te kunnen voegen. Waaronder zo’n 7.500 precisieboringen, waarvan er bijna 4.000 dwars door het brugdek heen gaan.

Uiteindelijk wordt de brug versterkt met ruim 15 km aan staal. Zodra het staal is aangebracht wordt het beton hersteld en de weg geasfalteerd. Omwonenden in de directe omgeving van de brug kunnen hinder ervaren van het werk in de vorm van geluid, trillingen en stof.

Er wordt in principe niet in de avonden en de weekenden gewerkt. Als er wel ’s avonds of in de weekenden moet worden gewerkt worden omwonenden daarover geïnformeerd.

Om op de hoogte te blijven van de voortgang kunnen omwonenden en geïnteresseerden gebruik maken van de BouwApp van Dura Vermeer ‘Versterking brug A7 Neckerstraat’. De BouwApp is te vinden in de App Store.

Werk thuis of reis anders

We adviseren weggebruikers om tussen april en september 2024 indien mogelijk thuis te werken, samen te reizen of anders te reizen. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van het openbaar vervoer of de fiets. Hierdoor kunnen weggebruikers die echt de weg op moeten gebruik blijven maken van de beperkte doorgang op de brug.

Weggebruikers die toch de weg op moeten worden geadviseerd de A7 te blijven gebruiken, niet te gaan sluipen en hun reis goed voor te bereiden.

Bereikbaarheid en sluipverkeer

De afgelopen maanden zijn er in nauwe samenwerking met gemeenten, provincies, ov-bedrijven, werkgevers, de transportsector en de veiligheidsregio’s maatregelen ontwikkeld die de regio bereikbaar en leefbaar moeten houden.

Om sluipverkeer te voorkomen worden in de regio diverse wegen in de ochtend- en/of avondspits afgesloten voor doorgaand verkeer. Bewoners van de gebieden waar deze wegen in liggen hebben ontheffingen thuisgestuurd gekregen waarmee zij op vertoon van en naar hun woning kunnen.

Via de website Ontheffing A7 Purmerend kunnen extra ontheffingen, alleen als dat echt nodig is, worden aangevraagd.

Meer informatie werkzaamheden A7

Meer informatie over de werkzaamheden en de hinder is te vinden op de projectpagina A7: versterking brug Purmerend. Daarnaast is er elke dinsdag tussen 09.00 en 11.00 uur een inloopspreekuur over het project in het Stadhuis van Purmerend. 

Heeft u nog vragen of opmerkingen over deze werkzaamheden, neem dan contact met ons op.