Nieuwsbericht

Tendergame Rijkswaterstaat en markt

Gepubliceerd op: 4 maart 2024, 14.10 uur - Laatste update: 4 maart 2024, 15.14 uur

Tenderen is een intensief proces waarbij Rijkswaterstaat streeft naar het optimaal presenteren van een project op de markt en waarbij een aannemer alles in het werk stelt om een winnende aanbieding te formuleren.

Deze processen grijpen in elkaar, maar het begrip tussen opdrachtgever en opdrachtnemer is niet altijd optimaal. Dit vormt een gemiste kans voor synergie en succes.

Op maandag 8 april 2024 organiseert Rijkswaterstaat een tendergame, waarin we elkaar een kijkje in de keuken geven om meer verbinding en begrip te creëren voor elkaars uitdagingen. Zo willen we het aanbestedingsproces stimuleren en samen met de markt (nieuwe) inzichten opdoen over effectief tendermanagement.

Deelnemers

Voor deze bijzondere bijeenkomst verwelkomen we een divers gezelschap van deelnemers die vanuit verschillende expertisegebieden komen. Vanuit Rijkswaterstaat zijn dat inkopers en contractmanagers. Vanuit de markt zullen onder meer tendermanagers en EMVI-schrijvers bijdragen.

Deze vertegenwoordigers spelen allemaal een cruciale rol in het tenderproces en brengen unieke perspectieven en vaardigheden met zich mee. De diversiteit aan genodigden draagt bij aan een vruchtbare uitwisseling van inzichten en bevordert een constructief dialoog.

Interactief programma – een game-based workshop

In deze interactieve workshop simuleren we de dialoogfase van een fictieve tender, waardoor deelnemers interessante inzichten kunnen opdoen in de werkwijze van hun wederpartij.

Deelnemers werken in teams en krijgen de opdracht een visie en winstrategie te ontwikkelen voor de tender. En daarvoor draaien we de rollen om! Rijkswaterstaat kruipt in de rol van aannemer en de aannemer in de rol van Rijkswaterstaat. Dit proces wordt ondersteund door praktische theorie die tijdens de workshop wordt geïntroduceerd.

Deelnemers reflecteren op deze theoretische kaders om vernieuwende inzichten te verkrijgen en hun strategieën aan te scherpen.

Wat levert het op?

Gedreven professionals vormen de bouwstenen voor de samenwerking van de toekomst. Het is daarbij van groot belang om samen de kneepjes van het tenderproces te kennen en het zo vorm te geven dat vraag en aanbod optimaal op elkaar aansluiten.

Deze samenwerking is nodig om zoveel mogelijk de maatschappelijke meerwaarde te kunnen creëren. Het is daarom goed om meer inzicht te hebben in elkaars belevingswereld en de meest effectieve manier te ontdekken waarop deze samenwerking tot stand kan komen.

Het verbeteren van deze samenwerking is een randvoorwaarde voor beheersbare tenders en projecten van uitzonderlijke kwaliteit. Gezamenlijk optrekken en elkaar scherp houden vormen hierin de sleutel tot succes.

Aanmelden voor deelname

We nodigen jullie uit om je NU aan te melden. Gezien het beperkte aantal beschikbare plekken, geldt voor marktpartijen een maximum van 2 deelnemers per partij. Voor inkopers en contractmanagers van Rijkswaterstaat streven we naar een evenwichtige vertegenwoordiging van verschillende achtergronden. De inschrijving sluit op vrijdag 15 maart 2024. Wees er dus snel bij! In de week van 18 maart ontvang je bericht of je deel kan nemen aan de Tendergame.

Je kunt je aanmelden via het aanmeldformulier.

We kijken ernaar uit om jullie te verwelkomen op maandag 8 april 2024 in het LEF! Het wordt een inspirerende dag waarin we elkaars werelden verkennen en samenbouwen aan waardevolle inzichten.

Datum: Maandag 8 april 2024

Tijd: 9:30 - 16:00 uur, met aansluitende netwerkborrel

Locatie: LEF Future Center, Rijkswaterstaat kantoor Griffioenlaan 2 in Utrecht.