Werkzaamheden

A16: onderhoud hoofdrijbaan Van Brienenoordbrug richting Den Haag/Rotterdam; 24 - 25 februari 2024

Gepubliceerd op: 21 februari 2024, 17.45 uur - Laatste update: 21 februari 2024, 17.48 uur

Vanaf zaterdagavond 24 februari 22.00 uur tot zondagmiddag 25 februari 16.00 uur voert Rijkswaterstaat onderhoudswerkzaamheden uit aan de Van Brienenoordbrug. Hiervoor wordt de hoofdrijbaan in noordelijke richting afgesloten voor alle verkeer.

Weggebruikers worden omgeleid via de parallelbaan. Tijdens dit weekend vinden er ook werkzaamheden plaats aan de Heinenoordtunnel richting Bergen op Zoom, dus plan uw reis van tevoren.

Weggebruikers moeten rekening houden met een extra reistijd van 5 tot 10 minuten.

Wat is er aan de hand?

Bij een reguliere inspectie aan de stalen constructie onder de brug is een scheur aangetroffen. Dit deel van de constructie wordt daarom preventief vervangen.

Het betreft een staalconstructie onder het brugdek van de hoofdrijbaan richting het noorden (Den Haag/Gouda). De constructieve veiligheid van de brug is niet in het geding. Voor het aanbrengen van de nieuwe staalconstructie moet de brug trillingsvrij zijn in verband met laswerkzaamheden.

Er kan daarom geen verkeer over de brug rijden.

Omleiding voor Van Brienenoordbrug

Het wegverkeer wordt bij knooppunt Ridderkerk omgeleid naar de parallelbaan van de Van Brienenoordbrug.

Om het verkeer voorafgaand aan de start van het werk tijdig van de hoofdrijbaan af te leiden sluiten we zaterdagavond al om 21.00 uur de verbindingsbogen vanaf de A38 en de A15 naar de A16 af.

Hinder op uw route?

Zoek op route of wegnummer

Advies aan weggebruikers

  • Plan uw reis goed en raadpleeg voor vertrek de actuele verkeersinformatie.
  • Pas indien mogelijk uw reisgedrag aan om hinder door de werkzaamheden te vermijden, bijvoorbeeld door te kiezen voor het openbaar vervoer of een andere route.
  • Houd rekening met extra reistijd.
  • Volg de aanwijzingen en omleidingsroutes op de digitale informatiepanelen en gele borden langs de weg.
  • Houd uw navigatiesysteem in de gaten voor de actuele reistijdinformatie.

Meer informatie werkzaamheden Van Brienenoordbrug?

Kijk voor meer informatie over bovenstaande werkzaamheden op de website van Rijkswaterstaat Verkeersinformatie.

Bereid u goed voor

Rijkswaterstaat vervangt of renoveert in Zuid-Holland de komende jaren een groot aantal verouderde bruggen, tunnels en wegen.

Lees meer op pagina de werkzaamheden in de regio Zuid-Holland. Wilt u tijdens de werkzaamheden slimmer reizen en hinder vermijden? Bereid u dan goed voor.

Kijk op de website van Zuid-Holland Bereikbaar voor een overzicht van grote werkzaamheden in Zuid-Holland én voor inspiratie om slimmer en duurzamer te reizen.

Ook werkgevers of logistiek ondernemers kunnen hier terecht voor tips over mobiliteit, regelingen en efficiëntere logistiek. Zo houden we de komende jaren met elkaar Zuid-Holland in beweging.