Werkzaamheden

N202: noodbediening Buitenhuizerbrug over Zijkanaal C voortgezet; 10 januari 2023 - 27 maart 2024

Gepubliceerd op: 5 december 2023, 11.42 uur - Laatste update: 6 december 2023, 09.21 uur

Wegens een storing wordt de Buitenhuizerbrug over Zijkanaal C sinds enige tijd beperkt bediend. De noodbediening op aanvraag wordt voortgezet gedurende de winterperiode, met uitzondering van woensdag 27 december 2023 en 3 januari 2024.

Vanaf 10 januari 2024 zal de bediening van de Buitenhuizerbrug op woensdagen weer worden hervat en deze zal doorgaan tot en met 27 maart 2024.

Noodbediening op aanvraag Buitenhuizerbrug

De noodbediening vindt plaats op woensdagen om 10.30 uur. Vaarweggebruikers kunnen een aanvraag indienen voor noodbediening van de Buitenhuizerbrug via het webformulier Beter Bediend. De aanvraag dient minimaal 48 uur (en maximaal 168 uur) van tevoren te worden ingediend.

De openingstijden van de nabij gelegen Brug A9 Spaarndam over Zijkanaal C worden afgestemd op deze noodbediening: op woensdag 09.55 uur (beide richtingen) en 10.55 uur (alleen in zuidelijke richting).

Hinder voor wegverkeer N202

Het openen en sluiten van de brug duurt met de noodbediening mogelijk langer dan een normale bediening. Weggebruikers op de N202 moeten daarom rekening houden met wachttijden van maximaal 1 uur. Op de route is bebording geplaatst om weggebruikers hierover te informeren. Het noodbedienregime is in overleg met omgevingspartijen (ov en hulpdiensten) tot stand gekomen.

De brugbediening voor de Brug A9 Spaarndam over Zijkanaal C heeft de reguliere bedieningsduur van enkele minuten.

Geplande werkzaamheden andere bruggen

Vaarweggebruikers worden ook geadviseerd rekening te houden met geplande werkzaamheden aan andere bruggen op de Staandemastroute, zoals de Schipholbrug, maar ook bruggen die in beheer zijn van gemeenten of provincie zoals de Schouwbroekerbrug, Catharijnebrug en Cruquiusbrug.

Bereid uw reis daarom voor door de actuele scheepvaartberichten (BAS) te checken op de website Vaarweginformatie.

Bediening na 27 maart 2024

Op dit moment kunnen we nog geen uitsluitsel geven over de bediening in het paasweekend en verder. Helaas moeten we, in verband met de complexiteit van de storing en kwetsbaarheid van de techniek, een slag om de arm houden.

Eind februari 2024 zullen we meer informatie geven over de bediening van de Buitenhuizerbrug na 27 maart. Deze tijd gebruiken wij om de storing beter in beeld te brengen en tot een structurele oplossing te komen.