Werkzaamheden

Wilhelminakanaal: werkzaamheden spuikanaal Sluis IV

Gepubliceerd op: 23 november 2023, 08.59 uur

Bij Sluis IV in Haghorst is een storing aan het spuiwerk opgetreden. Dit spuiwerk regelt de waterafvoer op het Wilhelminakanaal. De storing gaat vanaf donderdag 23 november 2023 hersteld worden. Dit levert hinder op voor de omgeving.

Om de waterstand te kunnen blijven reguleren, wordt gespuid door de scheepvaartsluis. Zo kunnen we het waterniveau in het Wilhelminakanaal op peil houden.

Werkzaamheden Wilhelminakanaal

Om het spuiwerk te kunnen herstellen moet deze worden drooggezet. Om dit veilig te kunnen doen plaatsen we donderdag 23 november een damwand in het spuikanaal. Daarna hijsen we de spuischuif uit. Na het uithijsen van de spuischuif wordt gestart met de herstelwerkzaamheden van het spuiwerk op een andere locatie.

Hinder

Het plaatsen van de damwand veroorzaakt trillingen en geluidoverlast voor de omgeving. Het wegverkeer zal tijdens het aanbrengen van de damwand en het uithijsen van de spuischuif hinder ondervinden vanwege tijdelijke wegafsluitingen. Omleidingsroutes worden op tijd aangegeven op locatie.

Vanwege dit probleem is ook de scheepvaart gestremd sinds zaterdag 18 november, omdat de scheepvaartkolk wordt gebruikt voor de waterafvoer. De scheepvaart is via de gebruikelijke kanalen geïnformeerd over de stremming. Op dit moment is nog niet in te schatten hoe lang het herstelwerk gaat duren.