Nieuwsbericht

Uniek kijkje in de Prinses Margriettunnel tunnel tijdens open dorpenroute

Gepubliceerd op: 1 november 2023, 15.08 uur

De ondernemersvereniging Top en Twel (OVTT)* organiseerde op 9 september 2023 een open dorpenroute. Maar liefst 48 bedrijven namen hieraan deel. Ook Van Hattum en Blankenvoort (VHB), de hoofdaannemer van Rijkswaterstaat voor het herstel van de Prinses Margriettunnel. Samen met Rijkswaterstaat boden zij bezoekers de unieke kans om onder begeleiding af te dalen in de tunnel.

Kijkje in de tunnelbak

Op deze dag maakten 130 geïnteresseerden van de gelegenheid gebruik om de herstelwerkzaamheden in de tunnelbak van de Prinses Margriettunnel van heel dichtbij te bekijken. Na een hartelijk welkom door onze medewerker Amber van der Ent, werden de bezoekers opgevangen in het informatiecentrum.

Na een korte inleiding in de bouwkeet door Paul Litjens, technisch manager van Rijkswaterstaat volgde de rondleiding in de tunnelbak onder begeleiding van VHB-medewerkers Robert Bosma, Peter van der Werff en Bauke Jakma. Elk half uur daalde een groep van maximaal 10 personen af naar de tunnelbak. Elke groep werd voorzien van helmen en veiligheidshesjes en -schoenen.

De bezoekers kregen in de tunnelbak uitleg over de sluisjes, het materiaal dat ingezet wordt, technische uitdagingen en de impact op de omgeving. Ook kregen ze de kans om vragen te stellen.

Mooi initiatief

Rijkswaterstaat en Van Hattum en Blankenvoort kijken terug op een prachtige dag en een goed georganiseerd en mooi initiatief van Top en Twel. Fijn dat we de gelegenheid kregen om mensen weer te laten zien hoe het herstel van de Prinses Margriettunnel in zijn werk gaat.