Nieuwsbericht

Online webinar over Besluit CO2-reductie werkgebonden personenmobiliteit

Gepubliceerd op: 10 november 2023, 12.06 uur

Op dinsdag 28 november 2023 organiseren A12 Slim Reizen en Gaon van 12.15 tot 13.00 uur een webinar over het Besluit CO2-reductie werkgebonden personenmobiliteit.

Vanaf 2024 zijn organisaties met meer dan 100 werknemers verplicht om specifieke gegevens over woon-werkverkeer en zakelijke ritten van hun werknemers te registreren en door te geven aan de overheid. Het webinar is een verdieping van een eerder webinar dit jaar over hetzelfde onderwerp. Aanmelden kan via de website A12 Slim Reizen.

Nieuwe wetgeving

De invoering van de nieuwe wetgeving roept bij veel werkgevers en organisaties vragen op, vooral over de praktische aspecten van gegevensregistratie en rapportage. Tijdens het webinar beantwoordt Maarten van Leeuwen, adviseur duurzame mobiliteit bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, vragen van ondernemers.

Daarnaast geeft hij praktische informatie over wat je straks moet invullen en waar je deze gegevens vandaan haalt. Ondernemers en organisatie die specifieke vragen over het besluit, kunnen deze tot 20 november 2024 bij aanmelding aangeven.

Terugkijken

Afgelopen voorjaar hebben A12 Slim Reizen en Gaon een eerste informerend webinar georganiseerd over het Besluit CO2-reductie werkgebonden personenmobiliteit. Mensen die geïnteresseerd zijn in dit onderwerp en willen deelnemen aan de webinar op 28 november, adviseren we om dit webinar terug te kijken op de website van A12 Slim Reizen.

Initiatief

Deze online webinar is een initiatief van A12 Slim Reizen en Goan. In het project A12 Slim Reizen werken het bedrijfsleven, overheden en onderwijsinstellingen uit De Liemers en Arnhem samen aan de bereikbaarheid en leefbaarheid van de regio.

Dit doen zij door reizigers en bedrijven te stimuleren om anders te reizen op het traject A12 Arnhem-Duitse grens. Het project A12 Slim Reizen is onderdeel van Slim & Schoon Onderweg, het regionale programma voor een schonere en beter bereikbare regio.

Gaon biedt werkgevers, werknemers, inwoners en bezoekers in de Achterhoek kansen om in alle vrijheid door de Achterhoek te reizen. Gaon wil de economische aantrekkingskracht van de regio versterken door de bereikbaarheid duurzaam te verbeteren en de maatschappelijke effecten van mobiliteit te beperken door bedrijven te helpen in te spelen op andere vormen van mobiliteit.