Werkzaamheden

N57: Dampoortaquaduct volledig afgesloten; 8 - 13 november 2023

Gepubliceerd op: 1 november 2023, 11.54 uur - Laatste update: 1 november 2023, 15.04 uur

Rijkswaterstaat voert vanaf volgende week onderhoudswerkzaamheden uit aan het Dampoortaquaduct. De technische installaties van het Dampoortaquaduct bereiken het einde van hun levensduur.

Van woensdag 8 november 20.00 tot maandag 13 november 06.00 uur is de autoweg N57 ter hoogte van Middelburg in beide richtingen afgesloten. Dit leidt tot ernstige verkeershinder. Verkeer wordt omgeleid. De extra reistijd kan, afhankelijk van de gekozen (omleidings-)route, oplopen tot meer dan een uur.

We adviseren weggebruikers om te kijken of hun reis noodzakelijk is of dat een alternatief mogelijk is, bijvoorbeeld thuiswerken. Plan de route voor vertrek en houd rekening met flinke hinder, zeker in de ochtend- en avondspits.

De planning is onder voorbehoud. Bij ongunstige weersomstandigheden kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld.

Hinder op uw route?

Zoek op route of wegnummer

Omleidingsroutes

Let op: de voorspelde extra reistijd is de extra tijd door omrijden. De verwachting is dat door drukte op de weg de extra reistijd op de omleidingsroutes, vooral tijdens de spits, kan oplopen. De genoemde extra reistijden zijn afhankelijk van begin- en eindpunt van de reis.

Omdat de N57 een belangrijke verkeersader is, is de impact van de afsluiting van het Dampoortaquaduct groot. Tijdens de afsluiting gelden de volgende omleidingsroutes:

  • Verkeer op de N287 richting Heinkenszand en Borssele wordt omgeleid via Noord-Beveland en Goes. De extra reistijd door het omrijden bedraagt ongeveer 30 minuten.
  • Verkeer op de snelweg A58 ten oosten van Goes richting Domburg, Veere en Burgh-Haamstede wordt omgeleid over Noord-Beveland. De extra reistijd door het omrijden bedraagt ongeveer 10 minuten.
  • Verkeer op de A58 ten westen van Goes richting Domburg en Burgh-Haamstede wordt omgeleid via Vlissingen en de Laan der Verenigde Naties (Middelburg). De extra reistijd door het omrijden bedraagt ongeveer 15 minuten.
  • Verkeer op de N57 richting de A58 en verkeer op de A58 richting de N57 wordt omgeleid via de President Rooseveltlaan, Sandberglaan, Seissingel, Looiersingel, Het Groene Woud en de Schroeweg. De extra reistijd door deze omleidingsroute bedraagt ongeveer 10 minuten.
  • Verkeer met bestemming Middelburg moet vooral tijdens de ochtend- en avondspits rekening houden met extra reistijd.

Alle omleidingen worden met gele borden en informatiepanelen boven en langs de weg aangegeven.

Werkzaamheden Dampoortaquaduct

Tijdens de afsluitingen vervangen we een deel van de technische installaties die belangrijk zijn voor de veiligheid van het Dampoortaquaduct. De systemen hebben het einde van hun technische levensduur bereikt en moeten worden vervangen. Het gaat om de camerabewaking, omroepinstallaties, intercom en een deel van de besturingssystemen.

Meer informatie

Kijk tijdens de onderhoudsperiode op de website van A naar Beter of Rijkswaterstaat Verkeersinformatie voor de meest actuele verkeerssituatie. Meer informatie over de werkzaamheden staat op onze pagina N57: vervangen technische installaties Dampoortaquaduct.

Heeft u vragen of opmerkingen over deze werkzaamheden, neem dan contact met ons op.