Werkzaamheden

Marken: onderhoud aan Noordkade

Gepubliceerd op: 2 november 2023, 13.17 uur - Laatste update: 6 november 2023, 08.10 uur

We voeren op dit moment onderhoud uit aan de Noordkade op Marken om de dijk netjes en waterveilig te houden. Het onderhoud is onderdeel van project Dijkversterking Marken. Dit wordt uitgevoerd door aannemerscombinatie Hof op Marken.

We maaien het buitentalud. Ook spuiten en borstelen we het buitentalud schoon. Als de voegen schoon zijn, gebruiken we basaltsplit (donkere natuursteentjes) om de voegen te vullen. Het basaltsplit is over het water aangevoerd om hinder op Marken te beperken.

Wandelroute blijft open

De onderhoudswerkzaamheden duren tot eind november 2023. Er zijn geen gevolgen voor de wandelroute over de Noordkade. Die blijft gewoon open.

Over de dijkversterking Marken

Het onderhoud aan de Noordkade is onderdeel van de geplande dijkversterking op Marken. We versterken de Westkade en de Zuidkade op Marken, zodat Marken veilig blijft. Daarbij houden we rekening met cultuur, recreatie en natuur.

Meer informatie dijkversterking Marken

Alle informatie over de dijkversterking Marken is te vinden in het online bezoekerscentrum. Hier vindt u onder andere visualisaties van het dijkontwerp en van recreatieve voorzieningen zoals recreatieplek bij de Bukdijk. Aannemerscombinatie Hof op Marken stuurt ook regelmatig updates via de BouwApp. Volg het project via de BouwApp op je telefoon (zoek binnen de BouwApp op ‘dijkversterking Marken’).