Nieuwsbericht

Extra gewichtsbeperking vrachtverkeer brug bij Purmerend

Gepubliceerd op: 24 november 2023, 11.11 uur - Laatste update: 28 november 2023, 09.49 uur

Sinds oktober 2022 mag alleen vrachtverkeer onder de 30 ton over de brug bij Purmerend heen. In de 1e fase van de werkzaamheden, vanaf april 2024, wordt de gewichtsbeperking aangescherpt. Al het verkeer dat zwaarder is dan 25 ton wordt omgeleid.

Rijkswaterstaat onderzoekt of de gewichtsbeperking in de tweede fase van de werkzaamheden opgeheven kan worden, omdat dan het verkeer over het inmiddels versterkte deel van de brug rijdt.

Waarom is een verdere gewichtsbeperking nodig?

Tijdens de werkzaamheden worden alle 4 rijstroken over 1 brughelft geleid. De brug is momenteel niet sterk genoeg om de huidige 30 ton beperking in stand te houden bij verkeer over 1 brughelft. Uit berekeningen blijkt dat dit wel veilig is bij een beperking van 25 ton voor vrachtverkeer.

Omleidingsroutes

Door de aanpassing van de gewichtsbeperking maken meer vrachtwagens gebruik van de omleidingsroutes. Winkels en hun toeleveranciers moeten rekening houden met fors extra reistijd. We vragen bedrijven om hun ritten zo veel mogelijk buiten de spits te plannen en ritten te combineren. Tijdens de ochtend- en avondspits zal het op de omleidingsroutes extra druk worden vanwege (sluip)verkeer dat de file op de A7 probeert te omzeilen.