Werkzaamheden

A7 Prinses Margriettunnel ’s nachts afgesloten; 20 - 24 november 2023

Gepubliceerd op: 14 november 2023, 11.01 uur

In opdracht van Rijkswaterstaat worden in de avonden en nachten van maandag 20 tot en met vrijdag 24 november 2023 werkzaamheden uitgevoerd aan de rijstroken in de Prinses Margriettunnel in de A7 tussen Joure en Sneek.

Vanwege de veiligheid voor zowel het wegverkeer als de medewerkers van onze aannemers is het noodzakelijk om rijstroken af te sluiten en het verkeer om te leiden.

Hinder op uw route?

Zoek op route of wegnummer

Verandering in ballast

Op de 2 beschikbare rijstroken in de Prinses Margriettunnel liggen betonblokken, zogenaamde legioblokken. Deze blokken zijn geplaatst als extra ballast om ervoor te zorgen dat de tunneldelen niet omhoog kunnen komen. Deze legioblokken worden deels vervangen door stalen rijplaten.

Het voordeel van deze platen is dat ze gemakkelijker hanteerbaar zijn en ook nog eens zwaarder zijn dan de legioblokken. En dat komt de stabilisatie van de tunneldelen tijdens de herstelwerkzaamheden van de Prinses Margriettunnel ten goede.

Zwaar materieel

In de eerste 2 avonden en nachten wordt de rijstrook van Joure naar Sneek afgesloten. Met behulp van zwaar materieel vindt dan de wisseling plaats tussen de blokken en rijplaten. De laatste 2 avonden en nachten wordt de rijstrook van Sneek naar Joure afgesloten. Daar vinden dan dezelfde werkzaamheden plaats. De werkzaamheden starten iedere avond om 19.00 uur en worden ’s ochtends om 05.00 uur afgerond.

Omleidingen

De omleidingsroutes worden met gele borden aangegeven. Bij ongunstige weersomstandigheden kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld. Houd rekening met de nachtelijke afsluitingen en een langere reistijd.

Meer informatie A7 Prinses Margriettunnel

Kijk voor meer informatie over de werkzaamheden op onze projectpagina A7: herstel Prinses Margriettunnel.

Heeft u vragen of opmerkingen over deze werkzaamheden, neem dan contact met ons op.