Werkzaamheden

Velsertunnel (A22) ’s nachts dicht; 6 - 8 november 2023

Gepubliceerd op: 3 november 2023, 12.32 uur - Laatste update: 7 november 2023, 12.04 uur

De Velsertunnel is komende week 2 avonden en nachten in beide richtingen afgesloten voor verkeer. Van maandag 6 november tot dinsdag 7 november en van dinsdag 7 november tot woensdag 8 november. Beide dagen vanaf 20.00 uur tot 05.00 uur.

Weggebruikers dienen rekening te houden met omleidingen en extra reistijd die kan oplopen tot ongeveer 15 minuten. Verkeer wordt ter plaatse met behulp van gele borden omgeleid.

Omleidingen Velsertunnel

  • Doorgaand verkeer over de A22 wordt omgeleid via de naastgelegen Wijkertunnel (A9).
  • Verkeer vanaf Velsen-Noord en Beverwijk in zuidelijke richting (Haarlem en Amsterdam) rijdt via de calamiteitenboog (A9) naar de Wijkertunnel. De extra reistijd is ongeveer 5 minuten.
  • Verkeer vanuit IJmuiden en Velsen-Zuid in noordelijke richting (Beverwijk en Alkmaar) wordt omgeleid via de A9 richting knooppunt Rottepolderplein om daar te keren richting de Wijkertunnel. De extra reistijd is ongeveer 15 minuten.

Advies aan weggebruikers Velsertunnel

De werkzaamheden vinden ’s avonds en ’s nachts plaats, om de hinder voor weggebruikers zoveel mogelijk te beperken. Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers de omleidingsborden te volgen en van tevoren hun route te checken. Op die manier zijn weggebruikers het snelst op hun bestemming.

Hinder op uw route?

Zoek op route of wegnummer

Inspectie tunnelsystemen

Rijkswaterstaat beheert in totaal 19 tunnels in het Nederlandse snelwegennet. Ook de Velsertunnel valt daaronder. Om deze tunnels in goede conditie te houden vinden er regelmatig inspecties van het tunnelsysteem en onderhoudswerkzaamheden plaats.

We reinigen bijvoorbeeld de tunnel, doen aan bestrijding van ongedierte in de bedieningskasten en inspecteren en herstellen de verlichting. De werkzaamheden geven tijdelijke verkeershinder, maar veiligheid staat altijd voorop: onze tunnels behoren tot de veiligste van Europa.

Meer informatie Velsertunnel

Heeft u vragen of opmerkingen over deze werkzaamheden, neem dan contact met ons op.