Werkzaamheden

A9: Gaasperdammertunnel tot nader order gesloten voor lokaal verkeer

Gepubliceerd op: 26 oktober 2023, 17.12 uur - Laatste update: 27 oktober 2023, 12.40 uur

Sinds woensdagavond 25 oktober 2023 zijn de parallelbanen van de Gaasperdammertunnel preventief gesloten in verband met mogelijk loshangende matrixborden. De afsluiting van deze tunnelbuizen veroorzaakt hinder voor het lokale verkeer in Amsterdam Zuidoost en omgeving.

De hoofdrijbanen voor doorgaand verkeer zijn wel open. Alle matrixborden worden nagelopen en vastgezet. In de komende dagen verwachten wij meer duidelijkheid te kunnen geven over de termijn waarop de tunnelbuizen weer geopend worden.

Lokale bestemming

De Gaasperdammertunnel heeft 2 tunnelbuizen voor doorgaand verkeer (hoofdrijbanen). Daarnaast zijn er 2 buizen voor de parallelbanen, dit zijn de tunnelbuizen die nu gesloten zijn. Deze tunnelbuizen zijn voor verkeer met een lokale bestemming. De op- en afritten S112 en S113 zijn hierdoor ook afgesloten. Weggebruikers met bestemming Amsterdam-Zuidoost kunnen wel gebruik maken van afslag S111.

Hinder op uw route?

Zoek op route of wegnummer

Matrixborden

Woensdagavond is geconstateerd dat een matrixbord niet goed vastzat. Om de veiligheid te waarborgen, is besloten de betreffende tunnelbuizen af te sluiten voor verkeer. De ophangingen van de meer dan 50 matrixborden worden de komende dagen allemaal geïnspecteerd en zo nodig vastgezet.