Nieuwsbericht

A59/A2: plaatsing vangrail verbindingsboog knooppunt Empel; 3 - 4 mei 2023

Gepubliceerd op: 3 mei 2023, 17.15 uur - Laatste update: 4 mei 2023, 12.25 uur

In de avond van woensdag 3 en de nacht van donderdag 4 mei plaatsen we versneld een vangrail in de verbindingsboog van knooppunt Empel (Waalwijk-Eindhoven). Later in 2023 plaatsen we ook vangrails in andere bogen van het knooppunt.

Na het tragische ongeluk van oktober 2022 zijn er helaas meerdere ongevallen op het knooppunt gebeurd. Minister Harbers van Infrastructuur en Waterstaat heeft deze maatregel nu genomen ter verbetering van de veiligheid van het knooppunt.

Verbetering veiligheid verbindingsbogen

We hebben de rol van de infrastructuur van het totale knooppunt geanalyseerd. Alle 4 de verbindingsbogen zijn door de wegontwerpers uitgebreid getoetst op aspecten zoals wegverloop, inrichting van de berm en bebording.

Op basis van deze analyse heeft minister Harbers nu besloten maatregelen ter verbetering van de veiligheid in al de 4 verbindingsbogen uit te voeren. Het gaat dan onder andere om het plaatsen van vangrails, het aanbrengen van reflectoren en het aanbrengen van beplanting voor een betere waarneming van de bocht. Het plaatsen van vangrails kan al gelijk worden uitgevoerd.

Sneller dan verwacht

In de avonden en nachten van 2 op 3 mei én 3 op 4 mei was de weg al dicht, vanwege geplande werkzaamheden. Vandaar dat we samen met de aannemer de mogelijkheid zien om tijdens het werk van komende avond en nacht direct een vangrail te plaatsen.

De tijd is nu te beperkt om alle maatregelen uit te voeren. De overige maatregelen, waaronder die in de andere bogen, bereiden we de komende maanden voor en voeren we later in 2023 worden uit.