Nieuwsbericht

Duurzame bevoorrading met een elektrische vrachtwagen

Gepubliceerd op: 18 april 2023, 14.23 uur - Laatste update: 19 april 2023, 09.03 uur

Horecagroothandel VHC Jongens en Rijkswaterstaat starten een pilot om te testen hoe een elektrische vrachtwagen schoon en effectief producten kan leveren aan de horeca in de binnenstad van Amsterdam.

De groothandel heeft hiervoor een elektrische en relatief kleine vrachtwagen met koel- en vriescompartimenten aangeschaft.

Schone en slimme bevoorrading

De leveranciers streven naar een totaalconcept voor ‘schone en slimme bevoorrading’ van haar klanten. Daar hoort vervoer zonder uitstoot met kleine vrachtwagens bij. De horecagroothandel is op zoek gegaan naar een voertuig dat maximaal 7,5 ton weegt, maar ook voldoende batterijcapaciteit heeft voor koel- en vriesvervoer. Dit om de klanten binnen de Ring van Amsterdam flexibel en duurzaam te kunnen beleveren.

Vrachtwagen zonder uitstoot

De vrachtwagen stoot geen uitlaatgassen uit en heeft zonnepanelen om de batterijen tussentijds weer op te laden. Zo garanderen we dat de thuisbasis kan worden gehaald, zodat de vrachtwagen weer opgeladen kan worden. De groothandel beschikt niet alleen voor deze vrachtenwagen, maar ook bij uitbreiding van het elektrische wagenpark over voldoende laadvoorzieningen. Omdat de vrachtwagen 7,5 ton weegt, worden kades en bruggen in de binnenstad van Amsterdam niet extra belast.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over deze pilot? Kijk dan op de website Logistiek020.