Nieuwsbericht

Update extra ondersteuning Rozenoordbrug

Gepubliceerd op: 13 januari 2023, 12.59 uur - Laatste update: 28 februari 2023, 10.31 uur

Afgelopen maanden werkte de aannemer aan de extra ondersteuning van de langsliggers van de Rozenoordbrug. De extra ondersteuning is op 4 plekken aangebracht.

Werkzaamheden Rozenoordpad, Amsteldijk en Ouderkerkerdijk

De 3 steunpunten op de wal (Rozenoordpad, Amsteldijk en Ouderkerkerdijk) zijn net voor de kerstdagen afgemaakt. Hier voegden we kolommen toe als extra ondersteuning aan de bestaande constructie.

Vanaf 9 januari 2023 heeft de aannemer het werk weer opgepakt om het werkterrein aan de westkant (Rozenoordpad en Amsteldijk) op te ruimen. Eind januari 2023 is er ook geen omleiding voor fietsers meer nodig. Op de Ouderkerkerdijk ter hoogte van de ondersteuningsconstructie herstellen we de bestrating en ruimen we begin 2023 het werkterrein op.

Werkzaamheden in de Amstel

Halverwege december 2022 hebben we voor het steunpunt in de Amstel een vulbak met een laag beton gestort om de poer te verhogen, zodat de aannemer niet in het water werkt. Na iedere betonstort laten we het beton uitharden. In totaal volgen er nog 3 lagen beton. Daar bovenop plaatsen we de kolommen die ondersteuning aan de brug geven.

Afhankelijk van kou, verwachten we de laatste stort eind februari 2023 te doen. Daarna ruimen we de pontons in de Amstel op en stellen we de vaarweg weer open.

Planning werkzaamheden steunpunten

De werkzaamheden aan de steunpunten op de dijk begonnen halverwege oktober 2022 en ronden we eind februari 2023 af.