Nieuwsbericht

A4 en A10 Zuid: 8 dagen afgesloten; augustus 2023

Gepubliceerd op: 25 januari 2023, 15.55 uur - Laatste update: 13 december 2023, 14.27 uur

Van zaterdagavond 5 tot maandagochtend 14 augustus 2023 is er grote verkeershinder aan de zuidkant van Amsterdam. Dan zijn de snelwegen A4 en de A10 Zuid dicht van knooppunt Badhoevedorp tot oprit S109 RAI.

Dit komt door werkzaamheden aan station Amsterdam Zuid.

Werkzaamheden aan de Zuidas

Gedurende 8 dagen in de zomervakantie van 2023 gaat de A10 Zuid veranderen in een grote bouwplaats. Ter hoogte van station Amsterdam Zuid verwijderen we tijdelijk de snelweg en een deel van het treinspoor om 2 grote delen van het dak op zijn plaats te schuiven voor de tweede stationspassage.

Deze nieuwe stationspassage komt ten westen van de huidige stationspassage, in de aarden wal waarop de snelweg en het trein- en metrospoor liggen.

Werkzaamheden verplaatst naar zomer 2023

De werkzaamheden stonden gepland voor het Hemelvaartweekend in mei 2023, maar zijn verplaatst naar de zomer waarin minder autoverkeer is. Zo hebben we meer tijd voor dit omvangrijke werk dan 1 weekend.

Afsluitingen richting Utrecht

Voor de bouwwerkzaamheden worden de A4 en de A10 Zuid richting Utrecht afgesloten vanaf knooppunt Badhoevedorp tot oprit S109 RAI. De afsluiting start op zaterdag 5 augustus om 22.00 uur en eindigt voor de ochtendspits op maandag 14 augustus.

Verkeer leiden we om via de snelwegen A9 en A5. De afsluiting vindt plaats tijdens de vakantieperiode. Hierdoor is er relatief weinig verkeer. Automobilisten moeten wel rekening houden met een extra reistijd die kan oplopen tot een uur.

Stel uw vraag over de werkzaamheden

Automobilisten kunnen gebruikmaken van de service Ask&Go Zuidasdok.

Bereikbaarheid station Amsterdam Zuid

Station Amsterdam Zuid blijft bereikbaar per trein, maar met een beperkte dienstregeling. De metro rijdt wel gewoon, net als de bus.

Nieuwe stationspassage

De werkzaamheden maken onderdeel uit van project Zuidasdok. Bij dit project verbreden en ondertunnelen we de A10 Zuid. Ook vernieuwen we station Amsterdam Zuid compleet.

De bouw van de tweede stationspassage is een cruciale stap in de capaciteitsuitbreiding van het drukke station Amsterdam Zuid. Dit station is na de vernieuwing, in reizigersaantallen, vergelijkbaar met station Amsterdam Centraal.

Meer informatie over Zuidasdok kunt u vinden op de website van Zuidasdok.