Nieuwsbericht

Wijziging Tracébesluit Zuidasdok ter inzage

Gepubliceerd op: 29 november 2022, 14.16 uur - Laatste update: 28 februari 2023, 09.53 uur

Het Tracébesluit Zuidasdok is op 18 maart 2016 vastgesteld. Dit besluit moet op enkele punten worden aangepast. Vanaf 30 november 2022 tot en met 10 januari 2023 ligt het ontwerp van het wijzigingsbesluit ter inzage. Iedereen kan in die periode een zienswijze naar voren brengen.

Een tracébesluit maakt de aanleg van nieuwe of verandering van bestaande infrastructuur mogelijk. In het Tracébesluit Zuidasdok gaat het om:

  • Het verbreden van de snelweg A10 Zuid (van 4 naar 6 rijstroken per rijrichting) 
  • Het aanpassen van de knooppunten De Nieuwe Meer en Amstel 
  • Het ondergronds brengen van de A10 Zuid in het centrumgebied van Zuidas 
  • Het bouwen of aanpassen van bruggen, viaducten en tunnels

Noodzaak tot wijziging

Sommige voorgenomen aanpassingen aan de A10 Zuid kunnen we veiliger uitvoeren. Ook zijn er aanvullende maatregelen nodig die in maart 2016 nog niet bekend konden zijn. De wijzigingen ten opzichte van het Tracébesluit Zuidasdok hebben we opgenomen in het ‘Ontwerptracébesluit Zuidasdok (wijziging 2022)’. 

Het wijzigen van een tracébesluit gebeurt vaker bij grote infrastructuurprojecten, wanneer we plannen meer gedetailleerd uitwerken.

Wat gaat er veranderen?

In het Ontwerptracébesluit Zuidasdok (wijziging 2022) staan de wijzigingen ten opzichte van het Tracébesluit uit 2016 beschreven, in totaal 26. Het gaat bijvoorbeeld om extra vluchtstroken. Ook aan het vaarwater bij de Schinkelbrug moeten aanpassingen plaatsvinden. 5 belangrijke wijzigingen staan in dit bericht op zuidas.nl kort beschreven.

Ter inzage

Alle documenten van het Ontwerptracébesluit Zuidasdok (wijziging 2022) zijn digitaal te bekijken. Een papieren versie is onder meer te bekijken in het Amsterdam Zuidas Informatiecentrum.

Van 30 november 2022 tot en met 10 januari 2023 kunt u een zienswijze naar voren brengen over het Ontwerptracébesluit Zuidasdok (wijziging 2022). Het Tracébesluit Zuidasdok en de wijzigingen daarvan nemen we ook over in een bestemmingsplan. Ook het ontwerp van dit bestemmingsplan kunt u in de komende weken inzien.