Nieuwsbericht

Brugdek Montfoort in loods Gorinchem voor renovatie

Gepubliceerd op: 3 november 2022, 16.10 uur - Laatste update: 1 december 2022, 09.14 uur

Op zaterdag 22 oktober 2022 hebben we de draaibrug in Montfoort over de Hollandsche IJssel opgehesen. We brachten de brug voor herstel per dieplader naar Gorinchem. Halverwege januari 2023 herplaatsen we de draaibrug. Dan volgen er nog verschillende werkzaamheden. Bij de start van het vaarseizoen op 1 april 2023 is de brug weer in gebruik.

Renovatie brugdek

De draaipen op de middenpijler verbindt het brugdek met het grote radarwerk. Nu de brug weg is, is de draaipen goed te zien. Het verwijderen van de brug gebeurde met veel precisie, omdat de draaipen intact moest blijven. Dit onderdeel blijft op zijn plek en krijgt de komende maanden ter plaatse een opknapbeurt. Net zoals het houten remmingwerk, de deels achtergebleven reling en de kademuren. 

Op het IJsselplein, naast de brug, komt een nieuwe bedienkast voor de bediening van de brug. De brugdelen knappen we op in een grote loods bij MERCON in Gorinchem. Halverwege januari 2023 plaatsen we de brugdelen weer terug. Hierdoor is de renovatie van het brugdeel niet afhankelijk van de weersomstandigheden. We plaatsen foto’s van deze werkzaamheden op de projectpagina Hollandsche IJssel: renovatie draaibrug Montfoort.