Werkzaamheden

Sint Servaasbrug: tot eind september 2022 hinder voor voetgangers

Gepubliceerd op: 7 september 2022, 17.09 uur

De hinder voor voetgangers op de Sint Servaasbrug in Maastricht duurt naar verwachting tot eind september 2022. Momenteel ondergaan de 4 beweegbare looppaden van de brug een opknapbeurt. Om de brug toegankelijk te houden voor voetgangers is er een tijdelijke trap met hellingbaan geplaatst.

Deze tijdelijke constructie wordt weer verwijderd wanneer de 4 beweegbare looppaden teruggeplaatst zijn. Dit duurt naar verwachting nog zo’n 4 weken, tot eind september 2022. Begin oktober kan de brug weer worden bediend en staat deze weer in zijn ‘lage’ stand.

Op 30 mei 2022 is gestart met de realisatie van de tijdelijke trap en hellingbaan. Het beweegbare deel van de brug is omhoog gezet. Op deze manier heeft zowel het weg- als het vaarwegverkeer doorgang.

Opknapbeurt Sint Servaasbrug

De 4 beweegbare looppaden van de Sint Servaasbrug (de zogenoemde ‘aanbruggen’) worden opgeknapt op de bouwplaats van aannemerscombinatie Mourik – Dynniq (CMD) in Echt. De verwachting was dat de maatregelen voor voetgangers eind augustus verwijderd kon worden.

Doordat er enige vertraging is ontstaan met de aanlevering van materialen, gaat dat 3 tot 4 weken langer duren.

Brugdelen teruggeplaatst

Zodra de scharnieren voor de beweegbare looppaden af zijn en deze brugdelen gerepareerd en geconserveerd zijn, worden ze teruggeplaatst. Dit gebeurt naar verwachting op 21 en 22 september. De tijdelijke trap met hellingbaan blijft dan beschikbaar voor voetgangers.

Tijdens het inhijsen van de brugdelen wordt de doorgang kortstondig afgesloten. Er worden tijdens deze werkzaamheden verkeersregelaars ingezet.

Meer gepland onderhoud

Nadat het onderhoud aan de beweegbare looppaden is afgerond, verricht de gemeente Maastricht werkzaamheden aan de verlichting van de brug. Dit levert geen verdere stremmingen op.

Meer informatie?

Heeft u vragen of opmerkingen over de werkzaamheden? Dan kunt u bellen met de gratis Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002.