Nieuwsbericht

Inloopbijeenkomst over renovatie draaibrug Montfoort op 14 juni 2022

Gepubliceerd op: 3 juni 2022, 09.28 uur - Laatste update: 7 juni 2022, 11.09 uur

De draaibrug Montfoort is toe aan een grondige opknapbeurt. Rijkswaterstaat en VolkerWessels renoveren de brug van oktober 2022 tot april 2023. Na de werkzaamheden voldoet de brug weer aan de huidige machine- en veiligheidseisen en kan hij weer jaren mee.

Half september 2022 starten de werkzaamheden met het plaatsen van een tijdelijke hulpbrug. Deze hulpbrug verbindt het einde van Onder de Boompjes (bus parkeerplaats) en de IJsselkade ter hoogte van de huisnummers 24 - 26.

Alleen (brom)fietsers, wandelaars en de hulpdiensten maken tijdelijk gebruik van deze hulpbrug. Het overige verkeer wordt omgeleid via de autowegen N204 en N228. Deze situatie geldt van begin oktober 2022 tot april 2023.

Wat houdt de renovatie in?

De draaibrug krijgt een grote opknapbeurt. Het stalen brugdeel wordt compleet opnieuw geschilderd. Het draaiende gedeelte van de brug verwijderen we tijdelijk om ergens anders op te laten knappen.

Ook komt er een nieuw bedieningssysteem, zodat de brug zonder problemen kan draaien. Na de werkzaamheden bedient de gemeente Nieuwegein de brug vanuit een nieuwe bediencentrale.

We willen de stad en de scholen voor fietsers en wandelaars goed bereikbaar houden. Daarom leggen we een tijdelijke hulpbrug aan over de Hollandse IJssel, voordat we de huidige brug verwijderen.

Inloopbijeenkomst 14 juni 2022 voor toelichting en vragen

We nodigen belangstellenden van harte uit voor een inloopbijeenkomst over de renovatie van de draaibrug Montfoort. Deze vindt plaats dinsdag 14 juni 2022 tussen 16.30 en 19.30 uur in Zalencentrum Sint Joseph, Heiliglevenstraat 4, Montfoort.

Daar vertellen specialisten van Rijkswaterstaat, aannemer VolkerWessels en de gemeente Montfoort meer over de werkzaamheden. En kunnen bezoekers vragen stellen over de renovatie. Bezoekers kunnen binnenlopen op een tijdstip dat voor hen uitkomt.

Meer informatie

Voor vragen naar aanleiding van deze informatie kunt u bellen naar 0800 - 8002.