Werkzaamheden

A27: nachtafsluiting Merwedebrug Gorinchem richting Breda voor herstel wegdek op 3 juni 2022

Gepubliceerd op: 3 juni 2022, 16.09 uur - Laatste update: 7 juni 2022, 15.05 uur

Vanaf vrijdagavond 3 juni 22.00 tot zaterdagochtend 4 juni 07.00 uur repareren we het wegdek op de Merwedebrug A27. Daarvoor is de brug in de richting Breda afgesloten voor het wegverkeer tussen knooppunt Gorinchem en afrit Werkendam (23). In de richting Utrecht is een rijstrook afgesloten.

Weggebruikers moeten rekening houden met extra reistijd.

Recent is geconstateerd dat het wegdek dusdanige slijtage vertoont dat reparatie op korte termijn nodig is.

Afsluitingen

Voor de werkzaamheden aan de Merwedebrug gelden van vrijdagavond 3 juni 22.00 tot zaterdagochtend 4 juni 07.00 uur de volgende afsluitingen:

  • De snelweg A27 richting Breda tussen knooppunt Gorinchem en afrit Werkendam is dicht.
  • Op de A27 richting Utrecht is 1 van de 2 rijstroken afgesloten. 
  • Dit is nodig om de werkzaamheden aan de andere zijde veilig uit te kunnen voeren.
  • Oprit Avelingen (24) gaat op 3 juni om 21.00 uur dicht.

Omleidingen wegverkeer

Het verkeer in de richting van Breda kan omrijden via de snelwegen A15 en A2 of via de snelwegen A15 en A16. De omleidingen voor het wegverkeer zijn op tekstwagens langs de weg aangegeven. Weggebruikers richting Breda moeten rekening houden met ongeveer 15 minuten extra reistijd. Ook weggebruikers richting Utrecht moeten rekening houden met extra reistijd.

(Brom)fietsers en hulpdiensten

Voor (brom)fietsers blijft de brug toegankelijk. Met de hulpdiensten zijn afspraken gemaakt, zodat zij tijdens de werkzaamheden de brug kunnen passeren.

Over de werkzaamheden

De reparatie tijdens deze nachtafsluiting is een tijdelijke maatregel. De definitieve maatregelen worden op een later moment ingepland. Dit wordt waar mogelijk gecombineerd met een geplande afsluiting of vindt plaats in de vakantieperiode.