Nieuwsbericht

Calandbrug N15 in storing voor wegverkeer, fietsers en voetgangers

Gepubliceerd op: 10 mei 2022, 21.40 uur - Laatste update: 23 juni 2022, 17.09 uur

De Calandbrug (N15) wordt vanaf 10 mei 2022 niet meer gedraaid. De brug heeft een defect aan het draaimechaniek en is na een draai vanavond afgesloten voor al het wegverkeer.

De verwachting van de beheerder van de brug, ProRail, is dat het 2 weken gaat duren om het draaimechaniek te herstellen. De brug staat wel open voor de scheepvaart.

Omleiding

Het verkeer wordt via DRIPS boven en borden langs de wegen omgeleid. Het wegverkeer kan omrijden via de Thomassentunnel. Gevaarlijke stoffenvervoer en langzaam verkeer kan omrijden via het onderliggende wegennet, de route over de Rozenburgsesluis, dus de Theemsweg en de Neckarweg. Fietsers en voetgangers worden ook omgeleid via de fiets- en voetpaden langs dezelfde route.

Er is rond de 10 minuten extra reistijd voor autoverkeer en rond de 20 minuten voor fietsers.

Onderhoud

De brug is in beheer bij ProRail en tot voor kort reden hier goederentreinen overheen. De revisie aan het draaimechaniek is acuut nodig en wordt door ProRail gedaan. De verwachting van ProRail is dat dit 2 weken in beslag gaat nemen.

Compensatie voor fietsers en voetgangers vanaf 11 juni 2022

Vanaf zaterdag 11 juni 2022 compenseert ProRail de kosten voor het busvervoer met bestemming of vertrekpunt Rozenburg. De compensatie geldt voor mensen die incidenteel met de bus reizen en voor abonnementhouders.