Nieuwsbericht

Brandblusinstallatie Heinenoordtunnel (A29) op orde

Gepubliceerd op: 7 februari 2022, 17.51 uur

Rijkswaterstaat heeft in januari 2022 voorzieningen getroffen aan de brandblusinstallatie van de Heinenoordtunnel om de waterdruk te verlagen. Samen met de brandweer en de gemeente Barendrecht is in de nacht van 29 op 30 januari 2022 de installatie opnieuw getest en in orde bevonden.

Sinds eind december 2021 waren er brandweervoertuigen aan weerszijde van de tunnel geplaatst, om in geval van een brand in de tunnel, direct ter plaatse te zijn om hulp te bieden. Deze tijdelijke blusvoertuigen zijn inmiddels weggehaald.

Inspectie

Bij inspectie in 2021 bleek de waterdruk in een aantal brandkasten (hulppostkasten) hoog. Bij een brand in de tunnel zou dat volgens de brandweer betekenen dat de slanghaspels voor weggebruikers en hulpverleners mogelijk moeilijker te bedienen zouden zijn.

Rijkswaterstaat heeft in de 1e helft van december 2021 werkzaamheden uitgevoerd aan de blusinstallatie, waarbij onder andere nieuw blusschuim is aangebracht. In januari heeft Rijkswaterstaat 2022 nieuwe pompen geplaatst, waarmee met een lagere druk voldoende bluswater naar de hulpkasten in de tunnel kan worden gepompt.