Werkzaamheden

Afsluiting parallelbaan A1 ter hoogte van afrit Hoevelaken en oprit Hoevelaken richting Amsterdam

Gepubliceerd op: 15 februari 2022, 12.04 uur - Laatste update: 18 februari 2022, 11.01 uur

Rijkswaterstaat heeft vanaf zaterdag 12 februari 2022 uit veiligheidsoverwegingen de parallelbaan ter hoogte van Hoevelaken op de A1 richting Amsterdam afgesloten in verband met een loszittende voegovergang.

Sinds maandag 14 februari 2022 is daarom ook de oprit A1 Hoevelaken (14) richting Amsterdam afgesloten. De parallelbaan op de snelweg A1 in de richting van Apeldoorn blijft in gebruik. Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers rekening te houden met omleidingsroutes en extra reistijd die kan oplopen tot 30 minuten.

Voegovergang aan vervanging toe

De voegovergang op de parallelbaan is, eerder dan verwacht, aan vervanging toe. Dit blijkt uit onderzoek naar aanleiding van eerdere schadereparaties. Definitief herstel kan echter niet direct worden uitgevoerd, omdat het gaat om maatwerk en dit vergt tijd. Na verwachting is dit over 4 weken. Na herstel kan de parallelbaan en oprit weer open voor verkeer. Deze reparatie staat los van het project renovatie knooppunt Hoevelaken dat later gepland staat.

Afsluiting

Vanaf zaterdag 12 februari 10.00 uur is de parallelbaan inclusief afrit Hoevelaken (14) richting Amsterdam afgesloten voor het verkeer. Vanaf maandag 14 februari is ook de oprit A1 Hoevelaken (14) richting Amsterdam afgesloten.

Borden langs en boven de weg geven de omleidingsroute aan.

Veiligheid staat voorop

De voegovergang op de parallelweg is deels losgeraakt. Dit kan leiden tot schade aan voertuigen. Daarom heeft Rijkswaterstaat uit veiligheidsoverwegingen besloten de weg af te sluiten.

Meer informatie

Kijk voor actuele informatie over werkzaamheden kijk op de website van Rijkswaterstaat Verkeersinformatie of bel met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002.