Nieuwsbericht

A1: afsluiting parallelbaan bij afrit Hoevelaken (14) richting Amsterdam; vanaf 12 februari 2022

Gepubliceerd op: 11 februari 2022, 17.56 uur - Laatste update: 10 juni 2022, 11.16 uur

Rijkswaterstaat sluit uit veiligheidsoverwegingen de parallelbaan op de snelweg A1, bij afrit Hoevelaken (14) richting Amsterdam af, voor de vervanging van een loszittende voegovergang. De weg wordt volledig afgesloten voor het verkeer vanaf zaterdag 12 februari 2022 10.00 uur.

De parallelbaan op de snelweg A1 in de richting van Apeldoorn blijft in gebruik.

Toe aan vervanging

De voegovergang op de parallelbaan is, eerder dan verwacht, aan vervanging toe. Dit blijkt uit onderzoek naar aanleiding van eerdere schadereparaties. Definitief herstel kan echter niet direct worden uitgevoerd, omdat het gaat om maatwerk en dit vergt tijd.

Na herstel kan de parallelbaan weer open voor verkeer. Deze reparatie staat los van het project Renovatie Knooppunt Hoevelaken dat later gepland staat.

Omleidingen vanaf 12 februari

Vanaf zaterdag 12 februari 10.00 uur wordt de parallelbaan richting Amsterdam afgesloten voor het verkeer. De omleiding wordt op de matrixborden ter plaatse en op borden langs de weg, aangegeven. Weggebruikers dienen rekening te houden met een extra reistijd.

Veiligheid staat voorop

De voegovergang op de parallelweg is deels los geraakt. Dit kan leiden tot schade aan voertuigen. Daarom heeft Rijkswaterstaat uit veiligheidsoverwegingen besloten de weg af te sluiten.