Nieuwsbericht

Rijkswaterstaat presenteert jaarbericht 2020

Gepubliceerd op: 19 mei 2021, 13.00 uur - Laatste update: 2 augustus 2023, 14.44 uur

Rijkswaterstaat publiceerde 20 mei 2021 het jaarbericht over 2020. Daarin staat hoe de organisatie in dat jaar werkte aan een veilig, bereikbaar en leefbaar Nederland. Van de verlaging van de maximumsnelheid op onze snelwegen tot de versterking van meer dan 38 km aan dijken.

Veilig, bereikbaar, leefbaar

Op allerlei manieren droeg Rijkswaterstaat in 2020 weer bij aan een veilig, bereikbaar en leefbaar Nederland. Bijvoorbeeld door 10,7 miljoen m3 zand op onze kust te spuiten, ongeveer 11 keer de inhoud van voetbalstadion de Kuip in Rotterdam. Of door de Wantijbrug gerenoveerd op te leveren, compleet met informatietechnologie die het technische hart van de brug betrouwbaar, onderhoudsvriendelijk én hackerproof maakt.

Jaarbericht 2020

In het jaarbericht 2020 lees je wat Rijkswaterstaat nog meer bezighield. Om te zorgen dat wegebruikers vlot en veilig hun bestemming kunnen bereiken (hoofdwegennet). Dat verkeer over het water vlot en veilig doorstroomt (hoofdvaarwegennet). Dat Nederlanders veilig wonen achter de dijken, voldoende schoon water en een ecologisch gezond watersysteem hebben (hoofdwatersysteem). En dat ook de organisatie zelf een goede ontwikkeling doormaakt.

Naast een overzicht van al die werkzaamheden en resultaten, lichten we een paar projecten uit. En in interviews en filmpjes vertellen medewerkers en partners hoe zij bijdragen aan een veilig, bereikbaar en leefbaar Nederland.