Vaarwegkenmerken in Nederland

onderliggende pagina's

Vaarwegkenmerken in Nederland

ViN (Vaarkenmerken in Nederland) is een internetapplicatie die informatie over vaarwegen aanbiedt aan vaarwegbeheerders en beleidsontwikkelaars.

Met de ViN ontsluit u (grafische) informatie over vaarwegkenmerken langs en over de Nederlandse vaarwegen.

Beheer en ontwikkeling

ViN bevat bijvoorbeeld de bedieningstijden van bruggen en sluizen en de afmetingen van bruggen en sluizen. Ook diepgang van vaarwegen, overslagpunten voor het goederenvervoer en vaarwegen die onderdeel uitmaken van de staandemastroute of een corridor, zijn gegevens die in de applicatie terug te vinden zijn.

U kunt ViN raadplegen voor vaarwegbeheer en beleidsontwikkeling voor een veilige en vlotte doorvaart. De informatie uit ViN kunt u eenvoudig grafisch gepresenteerd zien, afdrukken of digitaal exporteren.

Bedieningstijden

Een belangrijk onderdeel van ViN zijn de bedieningstijden van bruggen en sluizen. Per brug en sluis, per vaarweg kunt u de bedieningstijden bekijken. Naast bedieningstijden zijn ook het marifoonkanaal en het telefoon- en faxnummer van elke brug of sluis vermeld. De gegevens zijn voor iedereen toegankelijk.

Met de link Brug- en sluistijden wordt u doorgestuurd naar de website Vaarweginformatie. Hier kunt u alle bedieningstijden in een pdf downloaden of raadplegen.

Ook kunt u met de ViN-applicatie de bedieningstijden raadplegen.

Vaarwegen in Nederland

Per vaarweg zijn de belangrijkste gegevens uit de ViN database opgenomen in een pdf-bestand. Dit bestand, genaamd 'Vaarwegen in Nederland', kunt u downloaden via de website Vaarweginformatie.nl.

Stuur door

onderliggende pagina's