A9: omlegging bij Badhoevedorp

onderliggende pagina's

A9: omlegging bij Badhoevedorp

Waarom

  • De A9 loopt tussen de knooppunten Raasdorp en Badhoevedorp dwars door Badhoevedorp.
  • Door de snelweg om het dorp heen te leggen, neemt de geluidoverlast voor omwonenden af en verbetert de luchtkwaliteit.
  • De omlegging zorgt ook voor minder files, waardoor Schiphol en de regio Amsterdam beter bereikbaar zijn.

Alle doelen en resultaten

Hoe

We leggen de A9 ten zuiden om Badhoevedorp heen.
2x3
rijstroken krijgt de nieuwe, bredere A9

Heb ik last van de werkzaamheden?

Ja, hinder voor weggebruikers is niet te voorkomen. Tot 2018 is het werk in volle gang. We proberen overlast zoveel mogelijk te beperken en communiceren tijdig over afsluitingen en omleidingen. De oude A9 slopen we pas wanneer de nieuwe weg in gebruik is. Via onze nieuwsbrief blijft u op de hoogte van de laatste planning en de voortgang van de werkzaamheden.

Alles over de hinder en maatregelen

Wanneer

Gereed: 2018
Begin 2016 Opening eerste nieuwe viaducten en onderdoorgangen van de Schipholweg (N232)
Juni 2016 Opening eerste gedeelte van de nieuwe A9: vanaf de A9 vanuit Haarlem (knooppunt Raasdorp) via de nieuwe verbindingsboog naar de A4 richting Amsterdam, verkeer op de A9 vanuit Haarlem richting Amstelveen blijft gebruik maken van de oude A9
Eind 2016 Opening hoofdrijbaan A9 vanuit Haarlem (knooppunt Raasdorp) richting Amstelveen. Opening verbindingsboog van nieuwe A9 vanuit Haarlem naar A4 richting Schiphol, verkeer in tegenovergestelde richting (vanuit Amstelveen richting Haarlem) blijft gebruik maken van de oude A9

Meer over de planning

Nieuws

Meer nieuws

Documenten

Perspectiefkaart omlegging A9 Badhoevedorp
De 9 mijlpalen van de omlegging A9 Badhoevedorp in kaart gebracht pdf 1 MB / april 2016

Alle documenten

Fotoarchief

Alle foto’s van de Omlegging A9 Badhoevedorp zijn in origineel, groot formaat te downloaden in onze beeldbank. De foto’s kunnen kosteloos worden doorgeplaatst. Echter, wij vragen u wel gebruik te maken van de bronvermelding zoals deze in onze beeldbank staat aangegeven.

Video: omlegging A9 in vogelvlucht

Deze animatie brengt de omlegging van de A9 in beeld, rijdend van Amstelveen naar Haarlem. Bekijk de route ook in de richting Haarlem – Amstelveen.

Bekijk alle filmpjes over de omlegging bij Badhoevedorp.

Vraag en antwoord

Wat doet Rijkswaterstaat om geluidoverlast van de omgelegde A9 tegen te gaan?

Bij de aanleg van de nieuwe A9 gebruiken we stil asfalt (dubbellaags zoab) en plaatsen we geluidschermen. Daarbij zorgt de omlegging er uiteraard voor dat de geluidoverlast in het dorp verdwijnt. De bestaande geluidschermen slopen we.

Is het groen dat Rijkswaterstaat verwijdert blijvend weg uit Badhoevedorp?

Nee, we zijn verplicht alle beplanting die verdwijnt te compenseren. Dit doen we voor een groot deel binnen de grenzen van het tracébesluit. Vooral binnen en rond het knooppunt Badhoevedorp is veel plek voor compensatie.

Toon alle vragen

Op de hoogte blijven

Denk mee met het Digitaal klantenpanel van Rijkswaterstaat.

Stuur door