05 Video

onderliggende pagina's

Video's renovatie Velsertunnel

Op deze pagina brengen we de renovatie van de Velsertunnel in beeld en geven we u een kijkje achter de schermen.

Tweede leven voor de ventilatietorens Velsertunnel

De ventilatietorens van de Velsertunnel krijgen een tweede leven. Straks voorzien de torens 5 veilige ruimtes van frisse lucht. En blijven zo zorgen voor onze veiligheid.

Trotse torens - augustus 2016 Ze zijn niet te missen: de ventilatietorens van de Velsertunnel. Al zestig jaar zijn ze beeldbepalend. En dat blijft zo. Maar er gaat wel wat veranderen. Verstopt achter zware deuren zitten de oude ventilatoren. Die moesten bij brand rook uit de tunnel afzuigen. Dat hoeft niet meer. De Velsertunnel heeft nu moderne ventilatie die rook de tunnel uitblaast. De torens heten ook wel de Hyacinten, een verwijzing naar de Bollenstreek. Ze krijgen een tweede leven. Het oude binnenwerk vervangen we. Straks voorzien de torens vijf veilige ruimtes van frisse lucht. En blijven zo zorgen voor onze veiligheid. Meer informatie? Kijk op rijkswaterstaat.nl/velsertunnel.

Ventilatoren ophangen in de Velsertunnel - juni 2016

De nieuwe ventilatie van de Velsertunnel hangt op zijn plek. In totaal heeft combinatie Hyacint 21 ventilatoren boven de tunnelmonden geïnstalleerd. Ze vervangen de oude ventilatie via de kenmerkende torens op het tunneldak. Bij een brand wordt rook straks niet meer afgezogen, maar met de rijrichting mee de tunnel uit geblazen.

Windkanonnen – juni 2016 Rij je straks de nieuwe Velsertunnel in, kijk dan eens omhoog. Dikke buizen hangen aan het plafond. Het zijn de nieuwe tunnelventilatoren. Bij een brand zuigen we geen rook meer af via de ventilatietorens. Deze nieuwe windkanonnen blazen rook met de rijrichting mee de tunnel uit. Dat is veiliger en efficiënter. Ze wegen 800 kilo per stuk, zo veel als een kleine Japanse auto. Blazen ze op vol vermogen, dan kun je tegen de wind aanleunen. Een aantal lichtroosters is verwijderd om ruimte te maken. We hangen eenentwintig ventilatoren op. Monteren is een precies karwei. Want ze mogen geen millimeter te veel uitsteken. Dan heeft het verkeer er geen last van.

Tunnelbeschermingsconstructie plaatsen in de Velsertunnel (timelapse)

Het is verleden tijd: te hoge vrachtwagens die zich klemrijden in het binnenste van de Velsertunnel. Het laagste punt ligt straks niet meer in het midden, maar bij de ingang van de tunnel. Op de betonnen beschermingsconstructie die we aanbrengen bij de ingang komt nog een stalen plaat die onze poortwachters echt onverslaanbaar maakt. In deze timelapse is te zien hoe we de tunnelbeschermingsconstructie plaatsen.

De poortwachters – mei 2016. Als eerste in Nederland krijgt de Velsertunnel bescherming tegen rake klappen van vrachtwagens. Massieve betonnen balken bij de ingang van de tunnel. Beter bekend als: de poortwachters. Ze zorgen ervoor dat het laagste punt niet langer midden in de tunnel zit. Maar aan het begin. Als een te hoog voertuig zich straks klemrijdt, gebeurt dit bij de tunnelmond. Je komt de poortwachters pas tegen als je een hele reeks waarschuwingen hebt genegeerd. Het beste is om ze met rust te laten. Ze weten namelijk niet van wijken. Meer informatie? Kijk op rijkswaterstaat.nl/velsertunnel.

Asfalt frezen in de Velsertunnel

Na twee weken buffelen is het oorspronkelijke wegdek uit de Velsertunnel gehaald en zit het meeste freeswerk erop. Eerst ruimen we puin, daarna begint het werk aan de nieuwe installaties. Onderweg is onze frees wel een paar tanden kwijtgeraakt. Gelukkig hadden we nieuwe bij de hand.

Taaie tegenstander - april 2016 Onder het asfalt van de Velsertunnel ligt het oorspronkelijke wegdek: gewapend beton. Vroeger reden de auto's daar gewoon overheen. Nu halen we dat beton eruit, inclusief de wapening. Zo winnen we kostbare centimeters om de doorrijhoogte te vergroten. De constructie van de tunnelbuis zelf laten we ongemoeid. Maar de wapening in het oude wegdek is taai. Het is een gevecht om elke meter. Met 2 km/u kruipt de frees door de tunnel. Regelmatig moeten we hem stilzetten. Dan zit het staal vastgedraaid in de frees. Onze beitels sneuvelen bij bosjes. Per buis worstelen we 7 km op en neer. Tot het laatste staaldraad is verdwenen en de weg mooi glad. Meer informatie? Kijk op rijkswaterstaat/velsertunnel

Vluchtdeuren zagen in de Velsertunnel

De Velsertunnel krijgt nieuwe vluchtwegen, zodat mensen kunnen vluchten naar de andere tunnelbuis. Ook komen de vluchtdeuren op kortere afstand van elkaar te liggen. Met een krachtige kettingzaag zagen we daarom tien nieuwe deuren uit.

Kleine krachtpatser - mei 2016 De Velsertunnel krijgt compleet nieuwe vluchtwegen. In de oude tunnel liepen de vluchtwegen 5 verdiepingen omhoog. Dat wordt allemaal anders. Straks vlucht je na een incident naar de andere tunnelbuis. Daarom zagen we nieuwe dieren uit. De muur is van gewapend beton, een meter dik en spijkerhard. We gebruiken een speciale kettingzaag. Hij ziet er bescheiden uit, maar deze kleine krachtpatser gaat dwars door beton en staal. Na enkele uren is de deur mooi strak uitgezaagd. Met de shovel prikken we hem eruit. Achter de deuren richten we in totaal 5 veilige ruimtes in. En zo'n blok weegt 5 ton, zoveel als een volwassen olifant. Vanuit de veilige ruimtes kun je naar de andere tunnelbuis, als het verkeer daar weg is. Dat maakt vluchten simpeler en veiliger. Meer informatie? Kijk op rijkswaterstaat/velsertunnel

Renovatie Velsertunnel: de plafondknabbelaar

Werkzaamheden aan het plafond van de Velsertunnel om de doorrijhoogte te vergroten

Animatie reisinformatie tijdens afsluiting Velsertunnel

Animatie waarin wordt uitgelegd hoe je goed voorbereid op weg kunt gaan tijdens de 9 maanden afsluiting van de Velsertunnel. Check vooraf voor actuele routes en reistijden ijmondverkeer.nl. Plan je route van deur tot deur voor vertrek via www.here.com (niet via de app) of maps.google.com.

Bereikbaarheid tijdens de werkzaamheden

Vanaf vrijdagavond 15 april 2016 is de Velsertunnel 9 maanden dicht voor verkeer. We doen er alles aan de regio IJmond bereikbaar te houden tijdens de renovatie. Deze animatie laat zien welke maatregelen Rijkswaterstaat en samenwerkende wegbeheerders hiervoor nemen.

Verwijderen waterleiding

In het diepst van de Velsertunnel zijn de mensen van Rijkswaterstaat en aannemerscombinatie Hyacint aan het werk om de renovatie in 2016 voor te bereiden. Met een helmcamera filmden ze hoe ze een oude, loze waterleiding van 800 meter lang uit de tunnel verwijderen.

Animatie renovatie Velsertunnel 2016

Renovatie Velsertunnel 2016 De Velsertunnel stamt uit 1957 en is de oudste snelwegtunnel van Nederland. Dagelijks rijden er 65.000 voertuigen doorheen. De tunnel is toe aan groot onderhoud. Daarom voert Rijkswaterstaat vanaf april 2016 een grootscheepse renovatie uit. 

De Velsertunnel wordt van binnen helemaal vernieuwd, van de verlichting en het asfalt tot kabels, leidingen en camera's. Dit zijn de belangrijkste aanpassingen: Vluchten door de Velsertunnel wordt simpeler en veiliger. Om dit mogelijk te maken, bouwt Rijkswaterstaat tussen de twee tunnelbuizen vijf nieuwe, veilige ruimtes. Daar kunnen gevluchte weggebruikers veilig wachten tot het verkeer de andere tunnelbuis is uitgereden en hulpdiensten zijn gearriveerd. 

Daarnaast vergroot Rijkswaterstaat de doorrijhoogte met 12 centimeter. Dat zorgt voor minder verkeershinder door te hoge vrachtwagens. Een speciale beschermingsconstructie bij de tunnelmonden zorgt ervoor dat het laagste punt van de tunnel niet meer in het midden zit, maar aan het begin. Tot slot krijgt de Velsertunnel een compleet nieuw ventilatiesysteem. Ventilatoren boven de tunnelmonden blazen bij een brand de rook met de rijrichting mee naar buiten. Mensen die in de file aansluiten, komen zo niet in de rook te staan. Rijkswaterstaat brengt in totaal 21 nieuwe ventilatoren aan. 

Als alle werkzaamheden zijn uitgevoerd, worden de nieuwe systemen uitvoerig getest en het tunnelpersoneel opnieuw getraind. Vanaf 2017 gaat de compleet gerenoveerde tunnel weer open voor het verkeer.

Keerlussen

Om ervoor te zorgen dat mensen over de nieuwe omleidingsroutes kunnen rijden, legt Rijkswaterstaat op een aantal plekken extra verbindingswegen aan: de zogeheten keerlussen. Dat zijn tijdelijke wegen die ervoor moeten zorgen dat verkeer vanuit het zuiden (zoals IJmuiden, Velserbroek en Velsen-Zuid) via een zo kort mogelijke route naar de Wijkertunnel kan. Rijkswaterstaat legt er in totaal 4 aan: 2 keerlussen komen te liggen op de knooppunten Velsen en Beverwijk en 2 komen iets ten zuiden van de Velsertunnel.

Renovatie Velsertunnel: keerlussen In 2016 is de Velsertunnel negen maanden dicht voor renovatie. In die periode wordt het verkeer omgeleid door de Wijkertunnel. Voor verkeer van zuid naar noord legt Rijkswaterstaat vier tijdelijke verbindingswegen aan: de zogeheten keerlussen. Dankzij de keerlussen kan al het verkeer vanaf de N208, bijvoorbeeld vanuit IJmuiden, Velsen Zuid, Santpoort en Velserbroek - via de A22 en knooppunt Velsen naar de A9 en de Wijkertunnel. Wil je dan naar Beverwijk, dan neem je na de Wijkertunnel de keerlus op knooppunt Beverwijk. Omrijden via Rottepolderplein of Heemskerk is zo niet nodig. Twee keerlussen komen te liggen op de knooppunten Velsen en Beverwijk. De andere twee legt Rijkswaterstaat iets ten zuiden van de Velsertunnel aan. De tijdelijke verbindingswegen worden ingericht vlak voordat de Velsertunnel negen maanden dicht gaat. Na de renovatie worden ze weer verwijderd, omdat ze dan niet meer nodig zijn. Dit is een van de maatregelen van Rijkswaterstaat om de regio bereikbaar te houden.

Calamiteitenbogen

Ook de nieuwe calamiteitenbogen die begin 2015 zijn aangelegd op de knooppunten Velsen en Beverwijk, zijn belangrijk voor de omleidingsroutes van en naar de Wijkertunnel. Tijdens de renovatie van de Velsertunnel blijven de calamiteitenbogen de hele tijd open. Dankzij deze wegen hoeft het noord-zuidverkeer tussen Beverwijk en IJmuiden niet om te rijden via Heemskerk en knooppunt Rottepolderplein. In de animatie ziet u hoe u gebruikmaakt van de calamiteitenbogen.

Als de Velsertunnel helemaal of gedeeltelijk dicht is, bijvoorbeeld voor onderhoud of een ongeluk, gaan ze open: de calamiteitenbogen bij knooppunt Velsen en knooppunt Beverwijk. Dit scheelt de weggebruiker omrijden. 

Vanaf 2015 is het niet langer toegestaan om bij afsluiting van één tunnelbuis verkeer in beide richtingen door de andere buis te leiden. Als er één tunnelbuis beschikbaar is, rijdt daar alleen verkeer van zuid naar noord doorheen. Weggebruikers die in zuidelijke richting rijden, worden dan op het knooppunt Beverwijk via de calamiteitenboog naar de A9 geleid. 

De calamiteitenbogen zijn dus alleen in gebruik als de Velsertunnel helemaal of gedeeltelijk gesloten is. 

Tijdens de renovatie van de Velsertunnel in 2016 zijn de calamiteitenbogen de hele periode open. Dat is één van de bereikbaarheidsmaatregelen van Rijkswaterstaat als de tunnel 9 maanden sluit.

Stuur door