04 Omleidingsroutes en verkeershinder

onderliggende pagina's

Omleidingroutes en verkeershinder

Hoe rijdt u van a naar b nu de Velsertunnel 9 maanden dicht is? Op deze pagina ziet u van 10 veelgebruikte routes in de IJmond hoe u rijdt. Ook staat per route aangegeven wat ongeveer de hinder is.

Lokaal verkeer dat nu door de Velsertunnel rijdt, gaat sinds 15 april 2016 via de Wijkertunnel en de A9. Langeafstandsverkeer kan via verschillende routes kiezen voor de Coentunnels.

Alkmaar - Velserbroek

Bij knooppunt Beverwijk blijft u op de A9 en rijdt u eerst door de Wijkertunnel richting knooppunt Velsen. Daar neemt u de afslag naar de A22. Vlak voor de Velsertunnel rijdt u vanzelf over de tijdelijke keerlus die direct uitkomt op de N208 en rijdt u zo Velserbroek in.

Hinder

Tussen Alkmaar en Velserbroek (PDF, 65,10 KB) kan de vertraging op het hoogtepunt van de ochtendspits oplopen tot 20 minuten. Buiten de spits blijft de hinder beperkt tot 2 minuten omrijtijd.

Virtuele impressie omleidingsroute Alkmaar - Velserbroek


Velserbroek - Alkmaar

Via de provinciale weg N208 rijdt u richting IJmuiden. Vanaf de afrit neemt u vlak voor de Velsertunnel de nieuwe verbindingsweg naar de A22 richting Rottepolderplein/Amsterdam. U houdt links aan en neemt een tweede keerlus. Deze leidt u naar de A9 en de Wijkertunnel toe. Vanaf de Wijkertunnel rijdt u dan naar Alkmaar.

Hinder

Tussen Velserbroek en Alkmaar (PDF, 65,29 KB) kan de vertraging op het hoogtepunt van de avondspits oplopen tot 15 minuten vertraging. Buiten de spits blijft de hinder beperkt tot 2 minuten omrijtijd.

Virtuele impressie omleidingsroute Velserbroek - Alkmaar


Beverwijk - Haarlem-Noord

Via de A22 rijdt u naar de calamiteitenboog op knooppunt Beverwijk. Daar draait u de A9 op richting Wijkertunnel. Na de Wijkertunnel rijdt u via de calamiteitenboog op knooppunt Velsen naar de nieuwe verbindingsweg op de A22, iets ten zuiden van de Velsertunnel. Via deze weg komt u op de N208 en rijdt u door richting Haarlem.

Hinder

Tussen Beverwijk en Haarlem-Noord (PDF, 65,96 KB) kan de vertraging op het hoogtepunt van de ochtendspits oplopen tot 20 minuten. Buiten de spits blijft de hinder beperkt tot 6 minuten omrijtijd.

Virtuele impressie omleidingsroute Beverwijk - Haarlem-Noord


Haarlem-Noord - Beverwijk

Vanuit Haarlem-Noord rijdt u over N208 richting de Velsertunnel, waar u via de keerlus ten zuiden van de Velsertunnel de A22 oprijdt. Over de A22 rijdt u dan naar knooppunt Velsen. Daar neemt u opnieuw een keerlus die u naar de A9 en de Wijkertunnel leidt. Na de Wijkertunnel neemt u op knooppunt Beverwijk de keerlus richting de Velsertunnel/A22. Eenmaal op de A22 kunt u doorrijden richting Beverwijk (N197) of naar Velsen-Noord.

Hinder

Tussen Haarlem-Noord en Beverwijk (PDF, 60,52 KB) kan de vertraging op het hoogtepunt van de avondspits oplopen tot 15 minuten. Buiten de spits blijft de hinder beperkt tot 8 minuten omrijtijd.

Virtuele impressie omleidingsroute Haarlem-Noord - Beverwijk


IJmuiden - Beverwijk

Vanuit IJmuiden rijdt u eerst over de A22 in zuidelijke richting naar knooppunt Velsen. Daar neemt u de zuidelijke keerlus die u naar de A9 en de Wijkertunnel leidt. U blijft op de A9. Via de noordelijke keerlus op knooppunt Beverwijk komt u weer terug op de A22. Dan rijdt u via het viaduct over de A9 naar de afrit Beverwijk.

Hinder

Tussen IJmuiden en Beverwijk (PDF, 241,58 KB) kan de vertraging op het hoogtepunt van de avondspits oplopen tot 15 minuten. Buiten de spits blijft de hinder beperkt tot 8 minuten omrijtijd.

Virtuele impressie omleidingsroute IJmuiden - Beverwijk


Beverwijk - IJmuiden

Vanaf de provinciale weg N197 rijdt u via de Velsertraverse de A22 op richting Alkmaar. Op knooppunt Beverwijk slaat u dan af op de calamiteitenboog en rijdt u door de Wijkertunnel richting knooppunt Velsen. Daar neemt u de zuidelijke calamiteitenboog om via de A22 IJmuiden te bereiken.

Hinder

Tussen Beverwijk en IJmuiden (PDF, 217,78 KB) kan de vertraging op het hoogtepunt van de ochtendspits oplopen tot 20 minuten. Buiten de spits blijft de hinder beperkt tot 6 minuten omrijtijd.

Virtuele impressie omleidingsroute Beverwijk - IJmuiden


IJmuiden - Heemskerk

Vanuit IJmuiden rijdt u eerst over de A22 naar knooppunt Velsen. Daar neemt u de zuidelijke keerlus die u naar de A9 en de Wijkertunnel leidt. Op de A9 rijdt u via de Wijkertunnel door op de A9 naar Heemskerk.

Hinder

Tussen IJmuiden en aansluiting A9 Heemskerk (PDF, 240,49 KB) kan de vertraging op het hoogtepunt van de avondspits oplopen tot 15 minuten vertraging. In de eerste weken na de tunnelsluiting verwachten we dat de vertraging groter is. Buiten de spits blijft de hinder beperkt tot 2 minuten omrijtijd.

Virtuele impressie omleidingsroute IJmuiden - Heemskerk


Heemskerk - IJmuiden

Via de A9 rijdt u naar de Wijkertunnel. Na de Wijkertunnel neemt u de calamiteitenboog op knooppunt Velsen. Via de aansluiting A22/N202, die gewoon bereikbaar blijft, rijdt u door naar IJmuiden.

Hinder

Tussen de aansluiting A9 Heemskerk en IJmuiden (PDF, 222,00 KB) kan de vertraging op het hoogtepunt van de ochtendspits oplopen tot 20 minuten. Buiten de spits blijft de hinder beperkt tot 2 minuten omrijtijd.

Virtuele impressie omleidingsroute Heemskerk - IJmuiden


Amsterdam/A9 - Beverwijk

Vanuit Amsterdam rijdt u via de A9 naar de Wijkertunnel. Na de Wijkertunnel neemt u op knooppunt Beverwijk de nieuwe keerlus richting de A22 naar Beverwijk. Eenmaal op de A22 kunt u doorrijden richting Beverwijk (N197) of naar Velsen-Noord.

Hinder

Tussen Rottepolderplein en Beverwijk (PDF, 240,36 KB) verwachten we in de avondspits 15 minuten vertraging. Buiten de spits blijft de hinder beperkt tot 5 minuten omrijtijd.

Virtuele impressie omleidingsroute Amsterdam A9 - Beverwijk


Beverwijk - Amsterdam/A9

Via de A22 rijdt u naar de calamiteitenboog op knooppunt Beverwijk. Daar draait u de A9 op richting Wijkertunnel. Via de Wijkertunnel/A9 rijdt u door naar Amsterdam.

Hinder

Tussen Beverwijk en Amsterdam/A9 (PDF, 217,80 KB) kan de vertraging tot Rottepolderplein op het hoogtepunt van de ochtendspits oplopen tot 15 minuten. Buiten de spits blijft de hinder beperkt tot 5 minuten omrijtijd.

Virtuele impressie omleidingsroute Beverwijk - Amsterdam A9


Heb ik hinder op mijn route?

Stuur door